Grand Hyatt Hotel'i neden kapandı?

Grand Hyatt Hotel'i neden kapandı?

Doğuş Grubu’na ait Harbiye’deki Grand Hyatt Hotel İstanbul faaliyetlerini durdurdu.

Grand Hyatt Hotel'i neden kapandı?
16px
24px
23.03.2020 12:47
ABONE OLgoogle

Doğuş Grubu’na ait İstanbul-Harbiye’deki Grand Hyatt Otel faaliyetlerini durdurdu. Otelde kalan az sayıdaki misafirin başka bir otele tahliye edildiği öğrenilirken, otelin kapanma nedeninin ise koronavirüs olduğu öğrenildi.

Otelin kapanma nedeninin ise iş yeri hekiminde ve hemşiresinde koronavirüs tespit edilmesi olduğu öğrenildi. Otel yönetiminin söz konusu olayı işçilerden gizleyerek çalışmalarına göz yumduğu da iddialar arasında.

İŞÇİLERİN SAĞLIĞI HİÇE SAYILARAK GERÇEK GİZLENDİ

Grand Hyatt Otel’de çalışan bir işçi şunları kaydediyor:

“Akşam evime gittiğimde televizyondan çalıştığım otelin karantinaya alındığını öğrendim. İş yeri hekimi ve hemşire virüse yakalanmış, otelde konaklayan misafirlerden biri bulaştırmış onlara da. Şok oldum. Hâlbuki daha dün akşam oradaydık ve amirlerimiz bize hiçbir şeyden bahsetmediler, tam tersine bizi otelde hiçbir ize rastlanmadığına dair ikna etmeye çalıştılar.”

OTEL YÖNETİMİ OPERASYONEL DEPARTMANLARDAN DURUMU SAKLAMIŞ

“Hafta başından beri beyaz yakalı arkadaşların çalıştığı ofisler kapalıydı zaten. Ama anlayamadık. Müdürler de ortalıklarda yoktular. Bize hiçbir bilgi verilmedi. Sınırlı sayıda personelle otel işletiliyordu. Cuma günü olduğunda housekeeping departmanında çalışan bir arkadaşın rahatsızlanıp koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı bilgisi geldi. Ancak bu bilgi nasıl olduysa söz birliği edilmişçesine çarpıtıldı. Ardından müdürler apar topar toplantı aldılar ve oteli kapadılar. Bize de bu yapılanın tedbir amaçlı olduğu, otelde kimsede virüs çıkmadığı, söylentilere inanmamamız gerektiği söylendi. Durumdan haberi olan birçok arkadaşın bunu gizlemesi yönünde tembih edildiğini düşünüyorum.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde