Gözününü içine baka baka söyledi: Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu buluştu!

Gözününü içine baka baka söyledi: Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu buluştu!

Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu, TOBB'un Ankara'daki genel kurul toplantısına katıldı. Davutoğlu, konuşmasında muhalefetin seçim vaatlerini eleştirdi.

Gözününü içine baka baka söyledi: Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu buluştu!
16px
24px
02.05.2015 12:18
ABONE OLgoogle
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

Biz 8 aylık seçim ekonomisi vaat etmeyeceğiz. Biz 8 yıllık vaatlerde bulunacağız. Bütçeye ek yükler getirmeyeceğiz. Ben bunu sürekli söyledim.
 
Size bir taahhüt olarak söylüyorum. İnşallah 7 Haziran'dan sonra reformlara yoğunlaşacağımız bir dönem olacak. İş dünyası ile istişareye önem vermeye devam edeceğiz.
 
Milli Hasılamızı 800 milyar doların üzerine çıkardık. O yüzden dikkat etmeliyiz. Verilen popülist vaatler ülkeyi zamanında krizlere getirdi. Her ne olursa olsun istikrarımızı koruyup ülkemizi 7 Haziran sonrasına hazırlayacağız. 
  
Bizim hiçbir tuzağa düşmemizin en önemli göstergesi bütçe açığıdır. Yüzde 1.4, yüzde 0,4 düşmüştür bütçe açığı. 2017'de inşallah Türkiye bütçe fazlası veren bir ülke olacak.
 
Merkez Bankası rezervleri 20 milyar dolarlardan 120 milyar doları aşan seviyelere ulaştı. İş tüm bunlar Türkiye ekonomisinin makro çizgilerini belirliyor.
 
Cari açık 67 milyar dolardan 45 milyar dolarlara geriledi. Bütün bunlar Türk ekonomisinin risklere ve krizlere karşı olan dayanıklılığını gösteriyor.
 
Her ne olursa olsun Türk ekonomisinin yapısı Ağrı Dağı gibi sağlamdır.
 
Türkiye'de üretim yapan herkes hükümetimizi arkasında görecek. Sermaye yeterlilik oranımız dünyanın en iyilerinden biridir. 
 
İşyeri sayısı 727 binden 1 milyon 600 bine çıkmış durumda. İhracatımız 36 milyar dolardan 158 milyar dolara çıktı. Türk girişimcisi 193 ülkeye ihracat yapıyor.
 
2008’de Avrupa krize girdiğinde, 2009’da komşu ülkelerle çok iyi bağlar kurduk ve ihracatımız yüzde 8’den yüzde 32’lere çıkardık. Komşu ülkelerde kriz çıktığında, Afrika’ya açıldık. Latin Amerika’ya açıldık.
 
Güzel bir haberi de vermek istiyorum. İnşallah 11 Mayıs’ta Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği anlaşması yenilenecek. Bu şekilde transatlantik ticarette söz sahibi olacağız. Şunu iş dünyamıza bir takdir ifadesi olarak söylemek isterim. Almanya, Fransa’dan bir hat, Asya’da Japonya’da bir hat çekin, geri kalan bölgede en büyük üretim üstlerinden biri Türkiye’dir.

Nerede bir Türk girişimcisi varsa, orada büyükelçisi olacak, nerede bir Türk girişimcisi varsa THY oraya sefer yapacak.
 
Bütün illerimiz daha fazla OSB istiyor. Biz geldikten sonra 67 OSB vardı biz 90 tane daha inşaat ettik.
 
Artvin’de yoktu, Hakkari’de yoktu OSB. İnşallah oralarda da yapılacak ve OSB olmayan şehir kalmayacak.
 
Sadece geçen sene 1,4 milyon istihdam sağlandı Türkiye’de. Türkiye’nin son 12 yılda elde ettiği bu kazanımlar, önümüzdeki ikinci atılım döneminde de sürdürülecek. Bu yüzden 25 öncelikli reform programını açıkladı. Son 12 yılda elde edilen nihai ekonomik kazanımlar, Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine girmek için atılan adımlardır. 2002’den bu yana Türkiye’de elde edilen başarının, hasta adamdan kurtulmanın arkasındaki en büyük neden insan cevheridir, insan cevheridir, insan cevheridir..
 
Sosyal politikalar alanında da devrim niteliğinde de adımlar attık. En büyük harcama kalemlerinden biri eğitimdir, diğeri  de sağlıktır. 2002’de tüm Türkiye’deki ambulans sayısı 611’den 4 binin üzerine çıktı.
 
İnsanımızın niteliksel özelliklerini değiştirerek, yani eğitimi teşvik ederek, Ar-Ge’yi, innovasyonu temel odak olarak koyacağız. 
 
Önümüzdeki dönemde en önemli hamle alanlardan birisi eğitim olacaktır. Mesleki eğitim alanında kamuyla özel sektör el ele bütün OSB’lerde mesleki eğitimin yaygınlaşması için çalışmalar yapacağız. Bu konuda iş dünyamızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız.
 
Özellikle ulaştırmada 18 bin km duble yol yaptık. Şimdi hedefimizi duble yollardan otoyollara geçişi tamamlamaktır. Burada temel hamlemiz duble yollardan otoyollara geçiştir. 
 
Hedefimiz ulaştırma alanında duble yollardan  otoyola geçişi sağlamaktır. İstanbul-İzmir, Ankara-İzmir, İstanbul-Habur  arasında, Edirne'den Habur'a kadar bütün hattı otoyollarla geçecek ve Avrupa'yı  Asya'ya bağlayan İstanbul Boğazı'nı Mezopotamya ve Hazar'a bağlayan geniş  otoyolların yapımını proje kapsamına aldık
 
İstanbul havalimanında 25 Nisan'da tarihi bir an yaşandı. Bin 168 uçak indi. Kalkınan bir ekonominin en büyük göstergelerinden biridir. Onun için 150 milyon yolcu kapasiteli 3. Havalimanını inşa ediyoruz. İstanbul'u dünya ekonomisinin merkezlerinden biri haline getirmeye çalışıyoruz.
 
2 santralle nükleer enerjiye giriyoruz. İnşallah 3. santralimizi de devreye sokacağız. Beni derinden yaralayan husus ROKETSAN'ın kapatılması olmuştu. Aynı ROKETSAN şimdi dünya savunma sanayi ile rekabet halinde.
 
Türkiye'nin  ilk sivil anayasası seçim sonrası ilk gündem maddemizdir. Başkanlık sistemini tartışmaya hazır olmalıyız.
 
Muhalefet partilerine de çağrım şudur: 2023'de nasıl bir anayasa istiyorsanız belirtin. Kendi Yeni Türkiye dökümanınızı yazın. Oturup konuşalım. Herkesle her konuyu konuşmaya hazırız. 
 
Halkı seçim döneminde vaatlerinizle aldatmayın. Kısa vadede kandırabilirsiniz ama uzun dönemde bu olmaz. Rasyonel ekonomik politikaları ele alalım.
 
Asgari ücret konusunu ele alalım. Son derece yanlış tutumlar sergileniyor. Asgari ücret fermanla belirlenmiyor. Buna bir komite karar veriyor.  Asgari ücreti arttırıp işverenleri zor durumunda bırakırsanız işyerleri kapanır, kayıt dışı istihdam artar.
 
İrrasyonel yapılan her vaat bumerang gibi gelir onları bulur. 
 
*Davutoğlu konuşmasının ardından katılacağaı mitingler sebebiyle salondan ayrıldı.
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:
 
Sizin vaatleriniz ne dedin ama dinlemeden gittin. Burada olsaydın öğrenirdin. Ama sözüm söz bildirgemizi Sayın Davutoğlu'na anlatacağım.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde