Gözaltına alınan emniyet müdürünü annesi uğurladı: Hırsızlar utansın

Gözaltına alınan emniyet müdürünü annesi uğurladı: Hırsızlar utansın

Polislere yönelik operasyonda gözaltına alınan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'yi evinin kapısından annesi uğurladı: : Hiç canını sıkma, hırsızlar utansın

Gözaltına alınan emniyet müdürünü annesi uğurladı: Hırsızlar utansın
16px
24px
22.07.2014 11:52
ABONE OLgoogle
17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu yolsuzlukları ortaya çıkaran ve sonrasında görevden alınan polislere yönelik operasyonda gözaltına alınan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'yi evinin kapısından annesi uğurladı.

Anne Menşure Köse, oğlunu almaya gelen polislere "Allah bildiği gibi yapsın. Yapanlar utansın. Yapacak bir şey yok. Hırsız kovaladılar. Başka bir şeyi yok. İşte bak kirada oturuyoruz. Bu çocukların suçu neymiş bu kadar arabayla geliyorsunuz? Hepsine dua ediyorum. Çocuğuma etmiyorum sadece. Ben bu insanlara bir şey demiyorum. Kurban olduğum Allah çıkarsın bunlardan. Bunlar da Türkiye için uğraştılar. Kendi cepleri için uğraşsalardı doldururlardı zaten!” diye sitem etti. Anne Köse oğlunu uğurlarken ise "Hiç canını sıkma Allah emanet ol. Hırsızlar utansın. Senin utanacak hiçbir şeyin yok. Para pul çalmadın. Adam öldürmedin. Türkiye'yi satmadın." ifadelerini kullandı.

6 yıl Terörle Mücadelede çalışan Ömer Köse Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı'yken 2011 yılı tayin döneminde Mali Şube Müdürü olarak atanmıştı. Daha sonra Şubat 2012'de KCK operasyonları sonrası Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün görevden alınmasıyla onun yerine Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak atandı.

Mali Şube'de Köse'den boşalan göreve de Yakup Saygılı atandı. Köse amir ve müdür olarak terörle mücadelede bulunduğu dönemde Ergenekon, KCK, birçok operasyona imza atmıştı. Köse 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında görev almadığı halde 18 Aralık günü keyfi ve hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alınmış ve müdüriyet emrine verilmişti.

Terör örgütlerinin tehditleri sebebiyle hakkında İstanbul Valiliği'nin verdiği yakın koruma  kararı bulunmasına rağmen kimliğine ve silahına el konularak yıllarca mücadele ettiği terör örgütlerine karşı savunmasız bırakılmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde