Görüşmeler başladı! Vestel'e Güney Koreli dünya devi talip oldu....

Görüşmeler başladı! Vestel'e Güney Koreli dünya devi talip oldu....

Türkiye’nin gururu şirketlerinden Vestel'e dünya devi talip olmuş. Görüşmeler başlamış..

Görüşmeler başladı! Vestel'e Güney Koreli dünya devi talip oldu....
16px
24px
26.07.2018 15:40
ABONE OLgoogle

Vestel, 1984 yılından bu yana faaliyette olan bir şirket. Ünlü işadamı Asil Nadir tarafından kurulan Vestel Elektronik, 1994’te Zorlu Holding’in patronu Ahmet Zorlu tarafından satın alındı.

Şirket Zorlu’ya geçtikten sonra adeta küllerinden yeniden doğdu. İflas aşamasına gelen şirket peş peşe yatırımlarla hızla büyüdü. Bugün 16’sı yurtdışı olmak üzere 23 şirketten oluşan Vestel Şirketler Grubu haline geldi.   Dev satın almada önemli gelişme! Vestel'in en büyük rakibi belli oldu

Tüketici elektroniği, beyaz eşya, dijital ürünler, bilgi teknolojileri, LED aydınlatma ve savunma alanlarında geniş bir ürün yelpazesine sahip. Yüzde 100 yerli sermayeli olan Vestel, bugün reklamlarında “Gururla Yerli” sloganını kullanıyor.

Vestel, yaklaşık 16 bin çalışanı, Türkiye çapına yayılmış 1250 satış noktası, 350 yetkili ve 13 merkez servisiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Bugün Vestel, Türkiye’nin televizyonda pazar lideri ve beyaz eşyada ilk üç üreticisinden biri.

Türkiye’nin ilk yerli tasarım ve üretim akıllı telefonu Venus’ün üreticisi. Manisa’da fabrikalarının bulunduğu Vestel City, 1 milyon metrekare alan üzerine kurulu Avrupa’nın tek lokasyonda üretim yapan en büyük endüstri komplekslerinden biri. 16 bin kişi istihdam ediliyor. Vestel ürünleri bugün 154 ülkeye ihracat yapılıyor.

19 yıldır Türkiye’nin elektronik sektöründe ihracat şampiyonu. Avrupa televizyon pazarında ise ikinci sırada.  

Niye bu kadar uzun bilgi verdik. Çünkü vereceğimiz kulis bilgisi çok önemli.

Türkiye’nin gururu şirketlerinden Vestel ile ilgili kulisler duyuyoruz.

Duyumlarımıza göre, dünya elektronik devi, Güney Kore merkezli LG Electronics, Vestel’e talip olmuş. İki taraf görüşmelere başlamış.

Şu anda görüşmeler sır gibi saklanıyormuş. Konu ile ilgili olarak Vestel’in patronu Ahmet Nazif Zorlu’yu aradık ancak ulaşamadık. Bu konuda bir açıklaması olursa sayfalarımızın Zorlu’ya her zaman açık olduğunu da belirtelim…

ZORLU CEO'SUNDAN AÇIKLAMA

Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vestel'in LG ile şuanda bu konuda herhangi bir görüşmesi söz konusu değildir" dedi.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde