Görgü tanıkları patlama anını anlattı: Cehennem gibiydi, alevler göğe yükseldi

Görgü tanıkları patlama anını anlattı: Cehennem gibiydi, alevler göğe yükseldi

Vodafone Arena yakınlarındaki bombalı araç saldırısı gerçekleştiği sırada olay yerinde olan Ömer Yılmaz patlama anını anlattı.

Görgü tanıkları patlama anını anlattı: Cehennem gibiydi, alevler göğe yükseldi
16px
24px
11.12.2016 09:29
ABONE OLgoogle

Beşiktaş’ın Vodafone Arena stadı yakınlarındaki bombalı araç saldırısı gerçekleştiğinde birkaç yüz metre mesafede bulunan bir görgü tanığı, “Cehennem gibiydi. Alevler göğe yükseldi” dedi.

Ömer Yılmaz da şunları söyledi: “Dolmabahçe Camii’nin yanındaki kafede çay içiyordum. İnsanlar kendilerini masaların altına attı. Kadınlar ağlamaya başladı. Taraftarlar da buraya sığındı, korkunçtu. Cehennem gibiydi. Alevler göğe yükseldi.”

Beşiktaş-Bursaspor maçının bitiş düdüğünden yaklaşık bir buçuk saat sonra gerçekleşen saldırılarla ilgili ilk açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan gelmişti. Soylu, bir terör eylemiyle karşı karşıya bulunulduğunu ve 20’ye yakın polisin yaralandığını söylemişti.

'5 DAKİKA ÖNCE STATTAN AYRILMIŞTIK'

Bursaspor'un taraftar grubu Teksas'ın tribün lideri Selim Kurtulan, Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınlarındaki patlamadan 5 dakika önce stattan ayrıldıklarını söyledi.

Kurtulan, Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının oynandığı stattan ayrıldıkları sırada herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını belirtti.

Patlama sesini stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra duyduklarını aktaran Kurtulan, şunları dile getirdi:

"Biz sesi duyduk ama öyle bomba aklımıza gelmemişti. Biz çıktığımızda herhangi bir şey yoktu. Ama stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra patlama oldu. Yolda giderken detayları öğrenmeye başladık. Sonradan bizi arayanlar patlama olduğunu söyledi. Çok şükür bizim kafilede bir şey yok. Sürekli bizi arıyorlar, merak ediyorlar. Bursaspor taraftarlarımız merak etmesin, hepimiz iyiyiz. Bu alçak saldırıyı kınıyoruz. Bu olayın Beşiktaş maçından sonra olması bizi üzdü. Umarım şehitlerimiz olmaz, daha da üzülmeyiz. Geçmiş olsun."

Beşiktaş'taki patlama anı kamerada
İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena stadyumunun yakınında çevik kuvvet polislerine bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlama anı kameraya böyle yansıdı. Patlamada 2 sivil yaşamını yitirdi, 27 polis şehit oldu ve 166 kişi yaralandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde