Görevine son verilen Prandelli kaç milyon Euro alacak?

Görevine son verilen Prandelli kaç milyon Euro alacak?

Ga­la­ta­sa­ra­y’­da bek­le­nen ol­du. Üst üs­te alı­nan ba­şa­rı­sız so­nuç­la­rın ar­dın­dan İtal­yan ho­ca ile yol­lar ay­rıl­dı. T

Görevine son verilen Prandelli kaç milyon Euro alacak?
16px
24px
28.11.2014 09:39
ABONE OLgoogle
Ga­la­ta­sa­ra­y’­da bek­le­nen ol­du. Üst üs­te alı­nan ba­şa­rı­sız so­nuç­la­rın ar­dın­dan İtal­yan ho­ca ile yol­lar ay­rıl­dı. Tec­rü­be­li hocanın bi­le­ti­ni An­der­lecht ye­nil­gi­si son­ra­sı Bel­çi­ka­’da ke­sen Sa­rı-Kır­mı­zı­lı yö­ne­tim, ka­ra­rı dün İs­tan­bu­l’­da ilan etti.

Ga­la­ta­sa­ray'da 8 Tem­muz 2014 ta­ri­hin­de baş­la­yan Ce­sa­re Pran­del­li dö­ne­mi dün fii­len so­na er­di. Sa­rı-Kır­mı­zı­lı yö­ne­tim üst üs­te alı­nan kö­tü so­nuç­la­rın ar­dın­dan İtal­yan tek­nik adam­la yol­la­rı­nı ayır­ma ka­ra­rı al­dı. Ya­rın­ki Ga­zi­an­tep ma­çın­da ka­le­ci an­tre­nö­rü Cla­udi­o Taf­fa­rel'in ta­kı­mın ba­şın­da sa­ha­ya çı­ka­ca­ğı bil­di­ril­di.

Pran­del­li'nin bi­le­ti­nin ke­sil­me­siy­le so­nuç­la­nan sü­reç ön­ce­ki ge­ce An­der­lecht dep­las­ma­nın­da alı­nan 2-0’lık ye­nil­gi son­ra­sı Bel­çi­ka'da baş­la­dı. Kar­şı­laş­ma için Brük­sel'de bu­lu­nan yö­ne­ti­ci­ler mağ­lu­bi­yet son­ra­sı ola­ğa­nüs­tü bir top­lan­tı ger­çek­leş­tir­di. Söz ko­nu­su zir­ve­de Baş­kan Duy­gun Yar­su­vat'ın da ona­yı­na su­nul­mak üze­re Ce­sa­re Pran­del­li'nin yol­lan­ma­sı fik­rin­de uz­la­şıl­dı.

YARSUVAT TELEFONLA KATILDI

İs­tan­bul'a dön­dük­ten son­ra ise ta­kım Flor­ya­’ya ha­re­ket eder­ken yö­ne­tim Gay­ret­te­pe­’de bir otel­de top­lan­dı. Ab­dur­ra­him Al­bay­rak, Ali Dü­rüst, Eb­ru Kök­sal ve Cem Kı­nay gi­bi isim­le­rin ka­tıl­dı­ğı zir­ve­ye Baş­kan Yar­su­vat ise te­le­fon­la iş­ti­rak et­ti. Yak­la­şık 3 sa­at sü­ren mü­za­ke­re­ler­de Yarsu­vat ma­li açı­dan çe­kin­ce- le­ri­ni or­ta­ya ko­yar­ken Pran­del­li kar­şı­tı yö­ne­ti­ci­le­rin “Ge­le­cek ye­ni ho­ca ile el­de ede­ce­ği­miz ga­li­bi­yet­le­rin primle­ri sayesinde Pran­del­li­’nin ma­li­ye­ti­ni kar­şı­la­rı­z” fik­ri­ni sa­vun­du­ğu öğ­re­nil­di.

Ar­dın­dan ya­pı­lan oyla­ma­da Pran­del­li'nin gön­de­ril­me­si kararlaş­tı­rıl­dı. Bu ge­liş­me­nin ar­dın­dan yö­ne­ti­ci Al­bay­rak ka­ra­rı res­mi ağız­dan ka­mu­oyuy­la pay­la­şan ilk isim ol­du. Pran­de­lli’­nin söz­leş­me feshi­nin ise İtal­yan tek­nik adam­la ma­li ko­nu­lar­da ya­pı­la­cak pa­zar­lık­la­rın ar­dın­dan net­le­şe­ce­ği bil­di­ril­di.

ÇARPICI ‘FATiH TERiM’ iDDiASI

Pran­del­li'nin gi­di­şi son­ra­sı Sa­rı-Kır­mı­zı­lı ta­kım­da gö­re­ve ki­min ge­ti­re­le­ce­ği ko­nu­şul­ma­ya baş­lan­dı. Sı­zan ilk bil­gi­le­re gö­re yer­li ho­ca­lar­dan Mus­ta­fa De­niz­li, Hik­met Ka­ra­man, Tu­gay Ke­ri­moğ­lu ya­ban­cı­lar­dan ise Saf­fet Su­siç ve Ha­gi isim­le­ri gün­dem­de. Öte yan­dan Sarı-Kırmızılı yönetici Ab­dur­ra­him Al­bay­rak'ın Fa­tih Te­rim'den tav­si­ye­ is­te­ye­ce­ği belirtiliyor. Daha önce 3 dönem Cimbom’u çalıştıran Terim’in sürpriz bir isim önerebileceği belirtiliyor.

GİDİŞİ CEP YAKABİLİR

Cim­bom, Pran­del­li­’nin söz­leş­me­si­ni bu yıl­ki ala­ca­ğı olan 1,2 mil­yon eu­ro­yu öde­ye­rek fes­het­mek is­ti­yor. İtal­yan ho­ca ise ge­le­cek yıl­ki alacağıy­la bir­lik­te 3,4 mil­yon eu­ro is­ti­yor. İş FI­FA­’lık olur­sa ma­li­ye­tin 7 mil­yon eu­ro­yu bul­ma ris­ki de var.

Pran­del­li'nin gö­re­vi­ne son ve­ren Ga­la­ta­sa­ray bir yan­dan da İtal­yan ho­ca­nın gi­diş ma­li­ye­ti­ni dü­şün­me­ye baş­la­dı. Man­ci­ni'nin gö­rev­den ayrılma­sı­nın ar­dın­dan gö­re­ve ge­ti­ri­len Pran­del­li; 2,3 mil­yon eu­ro­dan 2 yıl­lık söz­leş­me im­za­la­mış­tı. İtal­yan ça­lış­tı­rı­cı bu se­zon için şu ana dek 1,1 mil­yon eu­ro­yu ce­bi­ne koy­muş­tu.

TAKIIM ÇALIŞTIRMAYABİLİR

İlk plan, Pran­del­li­’nin bu se­zon­ki ala­ca­ğı 1,2 mil­yon eu­ro­yu da öde­ye­rek söz­leş­me­yi fes­het­mek. Bu­na kar­şın Pran­del­li ise ge­le­cek yıl­ki alacağıy­la bir­lik­te Sa­rı-Kır­mı­zı­lı ku­lüp­ten 3,4 mil­yon eu­ro ta­lep edi­yor. Ga­la­ta­sa­ray bu ta­le­bi ka­bul eder­se Cesare Pran­del­li, bu yıl ve ge­le­cek sezon bir ta­kım ça­lış­tı­ra­ma­ya­cak. An­cak tec­rü­be­li ho­ca, bir ta­kım ça­lış­tır­mak is­ter­se As­la­n’­dan ala­ca­ğı ücret sa­de­ce 1,2 mil­yon eu­ro ola­cak.

TAZMİNAT VE FAİZ TEHDİDİ

Ta­raf­la­rın uz­la­şa­ma­ma­sı ise Cim­bom için bü­yük risk de­mek. Ni­te­kim Pran­del­li­’nin ala­ca­ğı­nı FI­FA yo­luy­la tah­sil et­me şan­sı var. Bu du­rumda işin içi­ne fai­z ve taz­mi­nat da gi­re­cek. Yar­dım­cı ho­ca­la­rın ala­cak­la­rı da ek­len­di­ğin­de Pran­del­li­’nin gön­de­ri­liş ma­li­ye­ti­nin 7 mil­yon eu­ro­yu bulabi­le­ce­ği ifa­de edi­li­yor.

WENGER'DEN İLGİNÇ SÖZLER

Ga­la­ta­sa­ray’ın Dev­ler Li­gi grup son ma­çın­da 9 Ara­lık’ta kar­şı­la­şa­ca­ğı Ar­se­nal’de me­na­jer Ar­se­ne Wen­ger il­ginç söz­le­re im­za at­tı. Fran­sız çalış­tı­rı­cı Dort­mund’u 2-0 yen­dik­le­ri ma­çın ar­dın­dan grup­tan çı­ka­ma­ma ih­ti­mal­le­riy­le il­gi­li “An­der­lecht, Dort­mund’u ye­ner ve biz de Galatasaray’a kay­be­der­sek ken­di­mi­zi ap­tal gi­bi his­se­de­riz an­cak bu böy­le ol­ma­ya­cak” de­di. Arsene Wen­ger’in bu söz­le­ri da­ha ön­ce Be­şik­taş hak­kın­da yap­tı­ğı an­cak da­ha son­ra ya­lan­la­dı­ğı “Böy­le ta­kım­lar Şam­pi­yon­lar Li­gi’ne alın­ma­ma­lı” açık­la­ma­sı­nı ak­la ge­tir­di.
Bugün
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde