Görevden alındıklarını son dakikada öğrendiler

Görevden alındıklarını son dakikada öğrendiler

Sermaye piyasalarında dün gece “önerge” depremi yaşandı.

Görevden alındıklarını son dakikada öğrendiler
16px
24px
07.12.2012 10:33
ABONE OLgoogle

Sermaye piyasalarında radikal değişiklikler yapan Sermaye Piyasaları Yasa Tasarısı’nın Meclis Genel Kurulu görüşmelerinde, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından son dakikada verilen bir önerge ile SPK yönetiminin tamamı görevden alındı.

Önergeye göre, SPK Başkanı ve kurul üyeleri görev sürelerini SPK’da müşavir olarak tamamlayacak. Sermaye Piyasası Kanun Tasarısı Meclis’te kabul edildi. Tasarının geçici 7. Maddesinde, Başbakan Yardımcısı Babacan’ın verdiği  önergede, SPK Başkan ve üyelerinin görevlerinin kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte sona ereceğine ilişkin hükme yer verildi.

Kararı son dakikada öğrendiler

Önergede, ayrıca başkan ve üyelerin kalan görev sürelerinin sonuna kadar görev yapmak üzere kurul başkanlık müşaviri ve kadrolarına atanması ve başkan tarafından belirlenen iştişare görevlerini yürütmesi öngörüldü.

Önergenin verildiği sırada, görevden alınan SPK Başkanı Vedat Akgiray ve kurul üyeleri de Babacan’ın yanındaydı. SPK Başkanı Akgiray’ın ve kurul üyelerinin görevden alındıklarını ise son dakika öğrendikleri bildirildi. Önergenin kurul üyeleri içinde sürpriz olduğu ifade edildi. Önergeyle, SPK başkan ve kurul üyeleri, yine hazırladıkları tasarı ile görevden alınmış oldu. İMKB eski yönetimini de yaklaşık bir yıl önce, kararname ile görevden alınmıştı.

Yatırımcı hakları korunacak

Yeni yasa, “Güvenilir, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil, rekabetçi bir ortamda işleyiş ve gelişmenin sağlanması, yatırımcıların haklarının korunması için sermaye piyasasının düzenlenmesini, denetlenmesini” amaçlıyor.

Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde