Göreme Vadisi için iptal davası

Göreme Vadisi için iptal davası

Göreme Vadisi’nin (Kapadokya) Cumhurbaşkanı kararlı ile milli park olmaktan çıkarılmasına dava açıldı.

Göreme Vadisi için iptal davası
16px
24px
04.11.2019 07:16
ABONE OLgoogle

UNESCO’nun 1985 yılında Dünya Miras Listesi’ne aldığı ve 1986 yılından itibaren de Bakanlar Kurulu kararı ile milli park statüsü verilen Göreme Vadisi’nin (Kapadokya) Cumhurbaşkanı kararlı ile milli park olmaktan çıkarılmasına dava açıldı. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), yürütmenin durdurulması ve kararın iptalini istedi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, Göreme Vadisi'nin milli park statüsünden çıkarılmasına dair karar yetki, konu, amaç yönlerinden Anayasaya, Sosyal Hukuk Devleti ilkesine, Kamu yararına aykırılığı nedeniyle, ileride telafisi çok zor zararlara neden olacağından öncelikle yürütmenin durdurulması ve iptaline karar verilmesini istedi.

Göreme Vadisi'nin yine ‘Milli Park' olması isteniyor. Göreme Vadisi, Cumhurbaşkanlığı kararıyla millî park olmaktan çıkarıldı

Göreme Vadisi, Nevşehir ili Avanos-Ürgüp ilçeleri arasında 40 kilometre alanı kapsıyor. 60 milyon yılda oluştuğu bildirilen Kapadokya, 92 sit alanı içinde bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde