Google, Huawei ile işbirliğini kesti: Android yazılımı güncellenemeyecek

Google, Huawei ile işbirliğini kesti: Android yazılımı güncellenemeyecek

Google, Huawei ile donanım, yazılım ve teknik hizmetler alanında iş yapmayı bıraktığını açıkladı. Google işbirliğini sadece açık kaynak ürünler alanında devam ettirecek. Reuters'ın iddiasına göre Huawei telefonların Gmail, Youtube gibi servislere erişiminin kesilmesi ihtimali var

Google, Huawei ile işbirliğini kesti: Android yazılımı güncellenemeyecek
16px
24px
20.05.2019 08:13
ABONE OLgoogle

Google, Huawei ile donanım, yazılım ve teknik hizmetler alanında iş yapmayı bıraktığını açıkladı. Google bundan böyle işbirliğini sadece açık kaynak ürünler alanında devam ettirecek.

Reuters'ın iddiasına göre Huawei telefonların Gmail, Youtube gibi servislere erişiminin kesilmesi ve Android güncellemelerinde gecikme yaşama ihtimali var.

Bu karara çip üreticileri Qualcomm ve Intel'in de katılacağı belirtiliyor. Hatırlanacağı üzere ABDBaşkanı Donald Trump geçen hafta Çinli telekomünikasyon devi Huawei'yi kara listeye aldığını açıklamıştı.

Alphabet'in aldığı karar gereği bundan sonraki Huawei telefonlarında Google'ın geliştirdiği Android yazılımı güncellenemeyecek; bu telefonların, uygulama yüklenmesini sağlayan Google Play, e-mail hizmeti Gmail ya da video uygulaması YouTube'a da erişimi olmayacak. 

Şimdiki Huawei telefonlarında ise bu hizmetler olduğu gibi kullanılmaya devam edecek.

Reuters'a konuşan bir kaynak, Huawei'nin sadece Android yazılımının halka ve geliştiricilere açık olan hizmetlerini kullanmaya devam edebileceğini, diğer hizmetlerine erişimin kesileceğini söylemişti.

Bu haberin üzerine Alphabet şirketinin sözcüsü bir açıklama yaptı; Amerikan hükümetinin aldığı kararlara uyduklarını belirterek şu an Huawei telefonlarda bu hizmetleri kullanan kişilerin ise devam edebileceğini belirtti.

Bu durumun Huawei'nin Çin dışındaki akıllı telefon operasyonlarını etkileyebileceği belirtiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde