Golf'te flaş gelişme: Koç Grubu rahat bir nefes aldı

Golf'te flaş gelişme: Koç Grubu rahat bir nefes aldı

Silivri Klasis Golf Hotel ve dinlenme tesislerin kurulduğu saha ve tesisle ilgili mahkemeden önemli karar....

Golf'te flaş gelişme: Koç Grubu rahat bir  nefes aldı
16px
24px
13.08.2014 08:40
ABONE OLgoogle
Orman Bakanlığı tarafından, Ahmet Hamoğlu’nun şirketi Hamoğlu Turizm Otelcilik Şirketi A.Ş ‘ye 1992 tarihinde Orman Bakanlığın’ca kesin izinle 49 yıllığına tahsis edilen ve üzerinde Ahmet Hamoğlu tarafından  Türkiye’nin ilk ve en büyük golf sahalarından biri olan Silivri Klasis Golf Hotel ve dinlenme tesislerin kurulduğu saha ve  tesisle ilgili , 2014 tarihinde Orman Bakanlığı, Hamoğlu Turizm’in yasal  yükümlülüklerin yerine getirmediği gerekçesiyle Bakan onayıyla kaldırarak kesin izin işleminin iptali ile söz konusu golf  alanın komple tahliyesini karar altına aldı.

Bu iptal ve tahliye kararı üzerine tahsisin hak sahibi Hamoğlu Turizm otelcilik  A.Ş adına avukat Şevket Çelik  vasıtasıyla İstanbul 6.İdare mahkemesinde  söz konusu tahliye işleminin iptali ile yürütmenin durdurulması kararının  verilmesi talepli açtığı dava da, tahsis süresinin bitmediği, bakanlığın iptal gerekçelerinin yerinde olmadığı, tahliye durumunda telafisi imkansız zararların ortaya çıkacağı talepleri üzerine dosyayı inceleyen  İstanbul  6. idare mahkemesi tahsis  işleminin iptali ve tahliye sürecini yürütmesinin durdurulması kararı verdi.

Bu yürütmeyi durdurma kararına karşı  Orman Bakanlığının üst mahkeme olan İstanbul Bölge İdare Mahkemesine yaptığı  yürütmenin durdurulması kararının kaldırılması amacıyla yaptığı itiraz da İstanbul Bölge İdare Mahkemesince Temmuz 2014 rededildi.

Bu red kararıyla halen tesisi Ahmet Hamoğlu’ndan müşterek kiracı sıfatıyla kiralayan ve işleten Türkiye Golf Federasyonu ile Koç Grubu rahat bir  nefes almış oldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde