Gökyüzünün Kraliçesi için yolun sonu geldi

Gökyüzünün Kraliçesi için yolun sonu geldi

Korona virüs salgını nedeniyle yolcu kapasiteleri yarı yarıya azalan havayolu şirketlerinin, önümüzdeki süreçte Boeing'in 747 tipi uçakları sahadan çekmeye hazırlandığı belirtildi.

Gökyüzünün Kraliçesi için yolun sonu geldi
16px
24px
07.07.2020 04:48
ABONE OLgoogle

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre salgından sonraki dönemde dahi çok sayıda yolcuyu taşımaya imkan veren uçakları tercih etmeyeceği belirtiliyor.  

Aynı haberde görüşlerine yer verilen havacılık uzmanı Andrew Charlton havayolu şirketlerinin daha az ve daha az yolcu kapasiteli uçakları tercih ettiği bilgisinin altını çizdi.  

'Gökyüzünün Kraliçesi' olarak da anılan Boeing'in 747 serisinin üretimleri, Bloomberg raporlarına göre 2 yıl içinde kademeli olarak durdurulacak.

Alman Lufthansa, Corona virüs salgını sırasında kontrollü küçülmek ve maliyetleri azaltmak için bir çok uçağını hurdaya ayırdı ya da uçuşları kapatma kararı almıştı. 

Bu kapsamda havayolu şirketi Altı adet Airbus A-380, beş adet Boeing 747-400 ve yedi adet Airbus A340-600 uçağı emekliye ayırmıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde