Göktaş'tan sonra Şehitoğlu da ceza aldı

Göktaş'tan sonra Şehitoğlu da ceza aldı

Gazetecilik büyük bir geçmişe ve şerefe sahip önemli bir meslektir. Liyakat ile yapılırsa toplumu doğru yönde bilgilendirme ve yönlendirme yetkisi vardır.

Göktaş'tan sonra Şehitoğlu da ceza aldı
16px
24px
23.02.2017 14:40
ABONE OLgoogle

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz hakkında çıkan yalan haberlere tahammülü olmayan bir başkan. Hiç kimsenin de hakkında çıkan yalan haberlere tahammül etmesini beklemek tabi ki mümkün değil. Başkanda bu konuda yalan ve taraflı haber yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmaktan çekinmiyor. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olumsuz haber yapmayı kendisine yol edinmiş olan Mustafa Göktaş (Habeanaliz.net) ve Vahap Şehitoğlu (Sonses.tv) başkanın şikayetlerinden nasiplerini alıyorlar. 

Geçtiğimiz yıl Başkan Burhanettin Kocamaz, Başkan Danışmanı Akif Çifçi ve eski daire Başkanı Tevfik Dinçer’in şikayetleri ile 18 ay hapis cezasına çarptırılan Mustafa Göktaş’tan sonra geçtiğimiz günlerde Vahap Şehitoğlu hakkında Mersin 15. Asliye Ceza Mahkemesinde sonuçlandığını öğrendik. Tahmin ettiğiniz üzere Vahap Şehitoğlu’da  ceza aldı. 

Öğrendiğimiz kadarı ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal’da Vahap Şehitoğlu’na destek vermek için mahkemeye gelmiş. Gazetecileri desteklemek tabi ki önemli ama suç işleyen kişilerin yanında durmak ne kadar etik. Bu aşamada yanında durarak sanırım yazdıklarını tasvip ediyor diye yorumluyoruz. Doğru ve tarafsız haber yapmak zorundayız. İsmi geçen kişiler önemli değil, ama gazetecilik mesleği bir yerlere gelsin istiyorsak yalan haber yaparak bir yerlere gelmeye çalışan insanların  önünü tıkamak ve gazeteciliği silah olarak kullananlara fırsat vermemek zorundayız. 

    Bu arada Mersin Büyükşehir Belediyesine yapılan FETÖ operasyonları ile ilgili sürekli taraflı haber yaptıkları, gizli belgeleri sızdırdıkları, iftira ve hakaret ettikleri ve suç uydurdukları iddiası ile Mustafa Göktaş ve Vahap Şehitoğlu hakkında dosyadaki sanıkların ayrı ayrı suç duyurusunda bulunacaklarına ilişkin duyumlar alınıyor.

 Eğer bu duyumlar doğru ise M.Göktaş ve V.Şehitoğlu’nu hukuki zeminde zor günler bekliyor.  Bu iki internet sitesinin yaptığı haberlerin gerçeği yansıtmadığı geçtiğimiz günlerde açıklanan iddianame ve duruşmadaki beyanlarla ortaya çıkmıştı. Sanıkların yargılandığı Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinin de gazetecilerin kumpasla ilgisini tespit etmek için gazetecilere ilişkin dosyaları istediği öğrenildi. Bir kısım emniyet görevlilerinin gazetecilerle ilgili bazı hususları anlattığı ise alınan duyumlar arasında yer alıyor. 


 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde