Gökhan Gönül, Beşiktaş'a imzayı attı, Aziz Yıldırım'ın adını anmadı

Gökhan Gönül, Beşiktaş'a imzayı attı, Aziz Yıldırım'ın adını anmadı

Beşiktaş, Fenerbahçe'yle sözleşmesi sona eren Gökhan Gönül ile basın önünde sözleşme imzaladı.

Gökhan Gönül, Beşiktaş'a imzayı attı, Aziz Yıldırım'ın adını anmadı
16px
24px
13.07.2016 13:28
ABONE OLgoogle
Beşiktaş, Fenerbahçe'den bedelsiz olarak transfer dilen Gökhan Gönül için imza töreni düzenledi. Fenerbahçe'de herkese tek tek teşekkür eden Gökhan Gönül'ün Başkan Aziz Yıldırım'dan bahsetmemesi dikkat çekti. Aziz Yıldırım'a özellikle mi teşekkür etmediği sorulan Gökhan, yönetim kuruluna teşekkür ederken kendisini de kattım yanlış anlaşılmasın cevabını verdi.

Vodafone Arena'daki basın merkezinde gerçekleştirilen imza törenine Başkan Fikret Orman ile Gökhan Gönül katıldı. İmza töreni öncesinde Başkan Fikret Orman ile Gökhan Gönül açıklamalarda bulundu. Gökhan Gönül kendisini siyah beyaz renklere bağlayan sözleşmeyi basın önünde de attı.

Beşiktaş, Fenerbahçe'yle sözleşmesi sona eren Gökhan Gönül ile sözleşme imzaladı. İmza törenine başkan Fikret Orman da katıldı. Başkan Orman, "Stadımızda böyle bir imza töreni yapmamız bizim için gurur verici. Bizim açımızdan hayırlı bir gün. Çok güvendiğimiz, inandığımız ve sevdiğimiz bir oyuncunun imza törenini yapıyoruz. Gökhan ailemize hoş geldi, burası büyük bir aile. Gökhan'ı aramızda görmekten dolayı mutluyuz." dedi. 

Başkan Fikret Orman, "Bugün bir çok şeyin ilki oluyor. Stattaki basın toplantı odasını ilk kez kullanıyoruz. Bu bana büyük keyif veriyor. Bizim açımızdan çok özel bir gün. Çok beğendiğimiz, sevdiğimiz, takımımızda görmek istediğimiz bir oyuncu, Gökhan Gönül için imza töreni yapıyoruz." diyerek, şunları söyledi:

"Stada geldim, içeri girip Gökhan'ı gördüğümde ona söylediklerimi burada da söylemek istiyorum. Küçük çocukları gördüğümde hangi takımı tutuklarını soruyorum, çoğu 'Beşiktaşlıyım' diyor. Bazıları başka takımları söylüyor. Onları gördüğüm zaman 'Bu kadar güzel çocuklar Beşiktaşlı olmalı' diyorum. Kapıdan girip Gökhan'ın güzelliğini ve insanlığını da gördüğüm zaman böyle güzel bir futbolcunun, böyle iyi bir futbolcunun Beşiktaşlı olmasının bana çok mutluluk verdiğini söyledim kendisine. Ailemize hoş geldin Gökhan."

Başkan Orman, yeni statlarında takımlarıyla burada hep beraber çok daha güzel günler yaşayacaklarını da belirterek, "Gökhan’ı aramızda görmekten bütün Beşiktaşlılar çok mutluluk duyuyor. Tekrar ailemize hoş geldin diyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

"SADECE FUTBOLUMLA DEĞİL DURUŞUMLA DA DOĞRU İŞLER YAPMIŞIM"

Beşiktaş'a transferiyle ilgili gelişmeleri anlatan Gökhan Gönül ise yaptığı açıklamada, geçtiğimiz sezonun ortasında başkanımız Fikret Orman beni takımda görmek istediğini söylemişti ama Fenerbahçe ile sözleşmesi bitmeden kendisine teklif yapılmadığını söyledi.

Sezon bittikten sonra milli takım ile birlikte Fransa'da iken teklif geldiğini belirten Gökhan Gönül, Başkan Fikret Orman'ın kendisiyle ilgili övücü sözlerine de teşekkür etti. Gökhan, transferinin gündemi çok meşgul etmesi ve konuşulmasıyla ilgili olarak ise "Büyük camialarda futbol oynayıp, başka camialara geçtiğimiz zaman böyle durumlar olabiliyor. Ülkemizde bu durum çok rastlanılan bir durum değil. Fakat bu ne ilk, ne de son olacak." dedi.

Transferinin çok konuşulması, Başkan Fikret Orman'ın kendisiyle ilgili övücü sözler sarfetmesi, Beşiktaş camiasının ve özellikle de taraftarlarının kendine kucak açmasını ve bağrına basmasını da değerlendiren Gökhan Gönül, şöyle devam etti:

"Davranışımla da duruşumla da burada oturmanın ne demek olduğunu biliyorum. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle bir teşekkürü de Beşiktaş taraftarına yapmak istiyorum, bana sahip çıktılar, destek verdiler. Elimden geldiğince bu camiaya layık olacağım. Başkanımın benimle alakalı düşüncelerini bilmem benim adıma gurur verici. Kabul edelim ki büyük camialarda futbol oynayıp başka büyük bir camiaya geçtiğimiz bizim ülkemizde çok rastlanan bir olay değil, ama ne ilk, ne de son olacak.

Aslında benim adıma mutlu edici bir taraf daha var. Ne kadar başka camiada oynasam da buraya geldiğimde başkanımın ve camianın, Beşiktaş taraftarının beni kucaklaması bundan önce sahada sadece futbolla değil duruşumla da ne kadar doğru şeyler yaptığımı gösteriyor. Bugün burada oturuyor olmam bunun eseri. Beşiktaş taraftarına özellikle teşekkür ediyorum. Dışarıda beni gören Beşiktaşlılar çok mutlu bir şekilde beni karşılıyor. İnşallah bana yakışanı yapıp buraya layık olmaya çalışacağım."

Gökhan Gönül, konuşmasının sonunda eski takımı Fenerbahçe'ye de teşekkür etti. Gönül, "Bir teşekkür daha yapmak istiyorum. Yıllarca onurumla şerefimle formasını taşıdığım orada bende emeği olan takım arkadaşlarıma, teknik ekibe, Samandıra'daki emekçilere tüm yönetim kurulu üyelerine ve Fenerbahçe taraftarına 9 yılın her bir anı için ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından sembolik imza töreni gerçekleştirildi. Daha sonra ise Başkan Fikret Orman ile Gökhan Gönül basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"KARTAL DÖVMESİNİ 15 SENE ÖNCE YAPTIRDIM"

Gökhan Gönül taraftarların merak ettiği bacağındaki Kartal dövmesinin ne zaman yapıldığının sorulması üzerine 15 yıl önce yaptırdığını açıkladı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde