Godiva ilk mağazayı nerede açacak?

Godiva ilk mağazayı nerede açacak?

Godiva'yı 850 milyon dolara satın alan Ülker, markanın Türkiye'deki ilk mağazasını nerede açacak

Godiva ilk mağazayı nerede açacak?
16px
24px
13.03.2010 14:47
ABONE OLgoogle

2007'de lüks çikolata markası Belçikalı Godiva'yı 850 milyon dolara satın alan Ülker, markanın Türkiye'deki ilk mağazasını Nişantaşı'nda, Banana Republic mağazasından boşalan yere açıyor

Belçikalı lüks çikolata markası Godiva'yı 2007 yılında 850 milyon dolar karşılığında satın alan Ülker, markayı free shop'lardan Türkiye sınırları içine sokmaya hazırlanıyor. Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi üzerinde bulunan Fiba Grubu'na ait Banana Republic (Muz Cumhuriyeti) mağazasının City's Alışveriş Merkezi'ne geçmesiyle Şubat ayı itibariyle boşalan mağazanın yerine Godiva mağazası açılıyor.

Mama Restaurant ile Burberry'e komşu gelecek Godiva, aynı caddeyi Louis Vuitton, Prada, Roberto Cavalli, Vakko, Beymen, Cartier, Tod's gibi lüks markalarla paylaşacak. Çevredeki emlak eksperleri şubat ayı sonunda Ülker yetkililerinin mağazayı kiraladıklarını ve mağaza içinde çalışmalara başladıklarını ifade ettiler. Markanın diğer mağazasının da Bağdat Caddesi'nde açılması planlanıyor.

SİRKÜLASYON HIZLANDI
Nişantaşı'ndaki hareketlilik sadece Godiva mağazasıyla sınırlı değil. Kriz ve kriz sonrası firmaların aldığı yeni stratejik kararlar kimileri için mağaza kapatma anlamına gelirken kimisi için de yer bulma ve mağaza açma anlamına geliyor. İstanbul Doors grubu Mama isimli restoranı için son tadilat çalışmalarını yaparken Demsa'nın 100'ün üzerine markanın yer alacağı Brandroom isimli mağazası ise son aşamaya geldi. İki marka da 2010'un ilk yarısına mağazaları yetiştirmeye çalışıyor.

Abdi İpekçi'ye 'Saatçiler Caddesi' kuruluyor
ABDİ İpekçi Caddesi'nin yeniliklerinden biri de boşalan Replay mağazası ile tamamlanacak saatçiler caddesi. Chronos İstanbul firmasının Türkiye'ye getirdiği IWC, Jaeger Le Coultre, Gerald Genta ve Piaget markalarının satılacağı mağazaların yer alacağı alanda Rolex de yeni bir mağaza açıyor. O caddede şu anda Latelier Parmigiani ve IWC mağazaları faaliyet gösteriyor. Açılacak yeni mağazalarla Nişantaşı'nın saat alışverişi tek bir yerden yapılabilecek.

Damas Prada'ya komşu oluyor
Şu sıralar Vakko'nun yeni mağazasına geçmesiyle boşalttığı Reasürans Çarşısı'nın karşısında kalan mağazaya mücevher firması Damas geçiyor. Mağazalarında Roberto Coin, Carrera & Carrera, Stefan Hafner, Pasquale Bruni, Utopia, Comete, Lo Si, Miluna, Kiara gibi markaların satışını yapan firma aynı zamanda 2010 başında mağaza açan İtalya'nın lüks giyim devi Prada'ya da komşu oluyor. Damas şu anda faalyiyet gösterdiği binayı ise ay başı itibariyle boşaltmaya hazırlanıyor.

Pınar Çelik/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde