Göcek'te bir umut: İhale durduruldu

Göcek'te bir umut: İhale durduruldu

29 yıllığına kiralamak için ihaleye çıkarılan Göcek’teki Bedri Rahmi Koyu için yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Göcek'te bir umut: İhale durduruldu
16px
24px
28.03.2015 05:16
ABONE OLgoogle
29 yıllığına kiralamak için ihaleye çıkarılan Göcek’teki dört koydan Göbün ve Küçük Sarsala Koyu’nun da ihalesi dün tamamlandı. Bu iki koya 3.6 milyon lira teklif edilirken, önceki gün ihalesi yapılan Bedri Rahmi Koyu için yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı’nın mesire yeri olarak 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı Muğla Göcek’teki dört koydan Bedri Rahmi (Taşyaka) ve Akbük’ün ardından Göbün ve Küçük Sarsala Koyunun da ihalesi tamamlandı. Bu iki koya 3.6 milyon lira teklif edilirken, Bedri Rahmi Koyu ihalesi için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.
 
DİĞERLERİ DE SIRADA

Önceki gün Muğla Göcek’te ihalesi yapılan Taşyaka (Bedri Rahmi Koyu) için Muğla 2. İdare Mahkemesi dün jet hızıyla yürütmeyi durdurma kararı aldı. Muğla Belediyesi avukatı Rabia Uçar Balaban, “İhale günü açtığımız davada dün mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karar karşı tarafa da tebliğ edilecek. Tüm işlemler durmuş olacak. Diğer üç koy için de aynı davayı açtık ancak henüz bir sonuç gelmedi” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de yaptığı yazılı açıklamada, “Dava gerekçesi olarak İl Özel İdaresine tanınan hakların Büyükşehir Belediyesine geçtiği, Orman İşletme Müdürlüğü’nce ihaleye çıkılamayacağı belirtildi. Bu nedenlerden dolayı ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulmasını talep ettik. Büyükşehir Belediyesi olarak ayrıca, gündemde olan diğer koylar için de iptal başvurusu yaptık” diye belirtti. Koyun önceki gün yapılan ihalesini, KDV hariç 902 bin liraya Dalaman’da kafeterya işleten Hüseyin Gülen kazanmıştı. Gülen aynı gün yapılan Akbük koyu ihalesini de 1 milyon 250 bin liraya almıştı.

DÜN DE İKİ İHALE

Öte yandan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın mesire yeri olarak 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı Muğla Göcek’teki dört koydan diğer ikisinin ihalesi de dün yapıldı. 12 kişinin teklif verdiği Göbün Koyu’nun ihalesini 1 milyon 900 bin liraya Küçük Sarsala Koyu’nun mevcut işletmecisi İlyas Kaba kazandı. Öğleden sonra yapılan Küçük Sarsala Koyu’nun ihalesini ise mevcut işletmecilerden Ramazan Çil, 1 milyon 700 bin’e aldı.

Şartnamedeki yapı özellikleri
Göcek’teki 4 koy için şartnamede önerilen yapı ve tesis özellikleri şöyle belirtildi: 
Kır Lokantası: Tek katlı teras dahil taban alanı 250 metrekare, yükseklik maksimum 3 metre olarak planlanmıştır.

İbadethane: Tek katlı 12 metrekare maksimum yükseklik 3 metre olarak planlanmıştır.
WC-Duş-Soyunma: Tek katlı maksimum yükseklik 3 metre olarak planlanmıştır.
Pergole: Tek katlı maksimum yükseklik 3 metre olarak planlanmıştır.
Büfe: Tek katlı maksimum yükseklik 3 metre olarak planlanmıştır.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde