Global'in patronu Kutman yeni bir sektöre daha girdi

Global'in patronu Kutman yeni bir sektöre daha girdi

Enerji, liman, gayrimenkul ve finans sektörlerinde yatırımları bulunan Global Yatırım Holding (GYH) madencilik sektörüne de adım attı.

Global'in patronu Kutman yeni bir sektöre daha girdi
16px
24px
08.06.2013 05:57
ABONE OLgoogle

Holding, Türkiye’nin Batı Ege bölgesinde bulunan Straton Maden’in yüzde 75 oranındaki hissesini satın aldı. Straton Maden önemli feldspat rezervleri, lojistik madencilik faaliyetleri ve satış ekiplerine sahip bir şirket.

Global Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Kanat Emiroğlu, bu yatırımla madencilik sektöründe deneyim edinmek için önemli bir adım attıklarını söyledi.

Çevreye zarar vermeden daha kaliteli ve verimli feldspat üretmek için yatırım yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Emiroğlu, Global Enerji olarak Türkiye’nin hızla büyüyen maden sektöründe yatırımlar yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Türkiye, dünya feldspat üretiminin yüzde 24’ünü gerçekleştiriyor. Straton Maden, yıllık yüzde 80’i ihraç edilen yaklaşık 250 bin ton feldspat üretimiyle sektördeki en büyük beş üretici firma arasında bulunuyor. 2012 verilerine göre Türkiye, toplam 134 milyon dolarlık feldspat ihracat geliri elde etmişti.

Feldspat; seramik ve cam üretiminde sıcaklığı azaltarak enerji ve karbon emisyonlarının büyük miktarda tasarruf sağlayan bir madde. Feldspat, aynı işlevi gören alternatif maddelere göre çok daha ucuz.

Buna ek olarak, sadece yüksek oranda saflaştırılmış feldspat türevleri tarafından üretilebilen bazı yüksek kaliteli seramik ve cam ürünleri de var. Ayrıca feldspat, son zamanlarda boya gibi petro-kimya ürünleri için ana dolgu malzemesi olarak kullanılıyor.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde