Global devlerin kaptığı Türkler geri geliyor

Global devlerin kaptığı Türkler geri geliyor

Doany, yurtdışındaki başarılı Türk yöneticileri ardı ardına transfer ederek grup şirketlerinde etkili pozisyonlara getiriyor.

Global devlerin kaptığı Türkler geri geliyor
16px
24px
24.10.2009 18:29
ABONE OLgoogle

Türk Telekom'un (TT) CEO'su Paul Doany, yurtdışındaki başarılı Türk yöneticileri ardı ardına transfer ederek grup şirketlerinde etkili pozisyonlara getiriyor. Başta Türk Telekom olmak üzere grubun internet kolu TTNet ile cep operatörü Avea bünyesinde etkili görevlere atanan bu isimler operasyonları global çizgiye çekmek için şu sıralar yoğun mesai yapıyor. TT'nin dünya çapında bir şirket olması için alanında başarılı Türk yöneticileri transfer ettiklerini belirten Doany, grup olarak önemli bir sınır çizgisinde olduklarını söyledi. Paul Doany, yakın zamanda şirkete bu anlamda yeni isimlerin de katılacağını ifade etti.

Son dönemde TT'ye katılan yönetici listesine bakıldığında üç isim öne çıkıyor. Bunlar Murat Onuk (35), Ülkem Kırımlı (40) ve Ramazan Demir (37). Biri yazılım devi Microsoft (Murat Onuk), diğeri cep pazarının lideri Nokia (Ülkem Kırımlı) bir diğeri de yeni ekonomi devi Yahoo'dan (Ramazan Demir) gelen bu üç yöneticinin ortak noktası alanlarında büyük başarılara imza atmaları.

LİSTEDE 4 İSİM DAHA VAR

Murat Onuk, Microsoft'un donanım ürünleri kategorisinde 79 ülkenin pazarlama müdürlüğünü 5 yıl süreyle yaptı. Kırımlı, Türkiye'de şirketin pazar payının yüzde 50'leri aşmasını sağladı ardından bu başarıya Avrupa'ya taşımak için 28 ülkenin sorumluluğunu aldı. Demir ise Yahoo'nun arama ve online reklamcılık işinde kilit rol üstlendi. “Geri dönüşte global krizin etkisi var mı?” sorusuna Onuk, “ABD'de yapacakları mı yaptım. Sıra Türkiye'de” derken, Ülkem Kırımlı geri dönüş kararında krizin etkisi olmadığının altını çizdi. Türk Telekom ayrıca Ali Emir Eren (Deutsche Telecom), Fetullah Aykut Erdinç (Bell), Abdullah Kaya (Merill Lynch) ile Tunç Yorulmaz'ı da (Accenture) yönetici olarak bünyesine kattı.

Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı/TTNet
79 ÜLKENİN PAZARLAMA BÜTÇESİNİ YÖNETTİ

Murat Onuk, TTNet'e gelmeden önce yazılım devi Microsoft'un Redmond'daki merkezinde “Uluslararası Donanım Pazarlama Müdürü” (2004-2009) olarak çalıştı. Onuk, Türkiye'de Microsoft'un donanımdaki pazar payını yüzde 2 bin artırdı. Ardından da yazılım devinin ABD'deki merkezinde önemli bir göreve getirilmişti. Onuk, Microsoft'un 79 ülkedeki donanım ürünlerinin pazarlamasından sorumlu isimdi. 1974 doğumlu Onuk, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu.

CEO Ofisi Satış ve Pazarlama Koordinatörü/Avea
NOKIA AVRUPA'DA 28 ÜLKEYİ KONTROL ETTİ

1999-2006 yılları arasında Nokia Türkiye'de Pazarlama Müdürü olarak görev yapan Ülkem Kırımlı, şirketin Türkiye'deki pazar payının yüzde 60'lara yaklaşmasında en etkili isimlerden biri oldu. Kırımlı, ardından Mayıs 2006'da Nokia Avrupa Bölgesi'nde Kanal Yönetimi 'nden sorumlu tepe yönetici olarak atandı. Bu yeni görev kapsamında toplam 28 ülkeyi yönetti. 1969 yılında doğan Ülkem Kırımlı, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

Strateji ve İş Geliştirme Başkanı/Türk Telekom
MIT KÖKENLİ, YAHOO'DA e-TİCARET İŞİNİN MİMARI

Ramazan Demir, yeni ekonomi devi Yahoo'da arama ve reklamcılık ağının dizayn edilmesini sağlayan ekipte direktörlük yaptı. Yahoo'ya Haziran 2005'de girdi. Online reklam, kazanç yönetimi sistemleri ve seyahat değişimleriyle ilgili birçok patenti olan Demir, ABD'li jet servis sağlayıcısı olan Sentient Jet'de operasyonlar ve kazanç grubunun kurucu üyesi. Bilkent Üniversitesi mezunu olan Demir'in MIT, Sloan School of Management'dan doktorası var. Ramazan Demir, 1972 doğumlu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde