Gizli Servis uyardı: İsrailliler Türkiye'ye gelmekten vazgeçti

Gizli Servis uyardı: İsrailliler Türkiye'ye gelmekten vazgeçti

Marmara Grubu Vakfı (MGV) tarafından bu yıl 20’cisi düzenlenecek Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne ilk defa katılacak olan İsrailliler uyarı üzerine gelmekten vazgeçti...

Gizli Servis uyardı: İsrailliler Türkiye'ye gelmekten vazgeçti
16px
24px
30.03.2017 12:58
ABONE OLgoogle

Marmara Grubu Vakfı (MGV) tarafından bu yıl 20’cisi düzenlenecek Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde dünyayı saran otoriterleşme dalgası ve Avrupa Birliği’nin geleceği mercek altına alınacak.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) desteği ile 4-6 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenecek zirveye,  44 ülkeden 4 cumhurbaşkanının da aralarında bulunduğu 100’ün üzerinde siyasetçi ve düşünce önderi katılacak.
 
MGV Vakfı Başkanı Akkan Suver, düzenlenen basın toplantısında  Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin Orta Asya’dan Avrupa’ya kadar geniş bir coğrafyada kabul gören, uluslararası prestiji yüksek bir organizasyon olduğunu söyledi. Bu yıl zirvenin ana başlığını “Bir yol ayrımında olan insanlık” şeklinde belirlediklerini anlatan Suver, artan otoriterleşme eğilimlerinin ve milliyetçi popülist siyaset anlayışının yükselişi ekseninde dünyanın ve Avrupa’nın geleceğinin mercek altına alınacağını vurguladı. 

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Mladen Ivanic ile KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın katılacağı zirvede ünlü düşünür Edward De Bono’nun da onur konuğu olacağını bildiren Suver, şöyle devam etti:
 
DÜNYANIN 3. BÜYÜK SAVAŞA GİDİP GİTMEYECEĞİNİ SORGULAMALIYIZ

“Dünya büyük bir siyasal deprem yaşıyor. Samuel Huntington’un 3. dalga diye adlandırdığı demokratikleşme süreci sona ermiş görünüyor. Yerine ters otoriterleşme dalgası dünyayı sarıyor. Popülist, yabancı düşmanı, ulusalcılık temelinde seçmen desteği bulan hareket ve partiler oy patlaması yaşıyor. Donald Trump’ın başarısından sonra Avrupa’da da benzer siyasi anlayışın giderek daha çok taraftar topladığını üzülerek takip ediyoruz. Hollanda’da Geert Wilders 15 Mart’taki seçimde istediği zaferi elde edemese de önümüzde günlerde Fransa, Almanya ve Avusturya seçimlerinde ırkçı partilerin gösterecekleri performans, demokratik Avrupa’nın geleceği için hepimizi endişelendiriyor. Giderek güçlenen milliyetçilik akımları gerçeğinden hareketle Avrupa’nın ve dünyanın 3. büyük savaşa gidip gitmeyeceğini sorgulamak zorundayız.

Kabul edelim ki AB için de yeni bir süreç başladı. İngiltere’nin yer almadığı bir Birlik Avrupa’yı nereye götürür? Yeni kopmalar olur mu? AB’nin kurumsal yapısı değişir mi? Bunları ekonomik açıdan enerji noktasından ve yaşadığımız göç noktasından da ele alacağız. Gene yaşadığımız acı olayları, zorunlu göçü ve terörizmi, ‘Şiddet ve Terör Ortamında Dinlerin Barışa Katkısı’ adı altında devlet adamlarıyla, siyaset adamlarıyla, akademisyenlerle ve de din adamlarıyla konuşacağız.”

İSRAİLLİLER İLK KEZ KATILACAKTI, UYARI ÜZERİNE GELMEKTEN VAZGEÇTİLER..

MGV Vakfı Başkanı Akkan Suver, Patronlardunyasi.com'un sorusu üzerine zirveye ilk defa İsrail'den 3 kişilik bir heyetin katılacağını açıkladığını söyleyerek, "İsrailliler ilk defa zirveye katılacaktı. Biletleri alınmıştı. Ancak son anda iptal ettiler. İsrail Gizli Servisi, "Türkiye'ye gitmeyin, güvenli değil" diye uyarmış. Bunun üzerine gelmekten vazgeçtiler" dedi. 

Süver, "İstanbul ne kadar güvenliyse Londra'da o kadar güvenli. Terörün ne zaman nerede olacağını kimse tahmin edemez" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde