Gişe yapmanın 10 kuralı

Gişe yapmanın 10 kuralı

“Gişede Milyon Dolarları Nasıl Kazanırsınız?” İşte 10 altın kural

Gişe yapmanın 10 kuralı
16px
24px
04.08.2011 08:53
ABONE OLgoogle

Sinema dergisi Empire’ın İngiliz edisyonu, “Gişede Milyon Dolarları Nasıl Kazanırsınız?” başlığı altında yapımcıya para kazandıran kuralları anlattı. Oscar’a kadar uzanacak ve yapımcısını zengin edecek 10 altın kural şöyle:

1- Fantastik bir film yapın: Örnek “Yüzüklerin Efendisi”, “Avatar”, “Karayip Korsanları”.

2- Ufku geniş bir yönetmenle çalışın: James Cameron, Christopher Nolan, Peter Jackson gibi “ufku geniş” bir yönetmenle çalışan yapımcı, bu yönetmenlerin kararlı ve filmin önünü açan fikirleri sayesinde para koyup altın buluyor.

3- Hollywood’dan dışarı çıkın: James Cameron’ın “Avatar” filmini, Peter Jackson’ın “Yüzüklerin Efendisi” serisini çektiği Yeni Zelanda’ya bir plato kurmak yapımcının elini güçlendiren unsurlardan.

4- Para kazanmak için para harcamalısınız: Gişe rekortmeni hasılatlara imza atan yapımlar dikkate alındığı zaman bunlar arasında en düşük bütçe 94 milyon dolar ile “Yüzüklerin Efendisi” serisinden “Kralın Dönüşü” adlı yapıma ait. 180 ile 200 milyon dolara yakın bir bütçeyi gözden çıkaran yapımcılar bu parayı kazandıkları gibi kâra da geçerek gişe yarışından yüz akıyla çıkıyor.

5- Paranızı ünlü yıldızlara saçmayın: “Harry Potter”, “Kara Şövalye” gibi filmler bu kuralın dışında gibi görünse de bu yapımlarda rol alan ünlü isimlerin çok yüksek ücretler istemediği de biliniyor.

6- Johnny Depp kural dışı: Her ne kadar “Karayip Korsanları” serisinin yapımcısı dahi isim Jerry Bruckheimer, yönetmenleri Gore Verbinski ve Rob Marshall gibi iki usta isim olsa da asıl itici güç hiç şüphesiz Johnny Depp. “Kaptan Jack Sparrow” karakterine kendi yorumunu da katan ünlü aktör, “Sadece bir parlak karakter bütün filmi sürüklemek için yeterli” dedirtti.

7- Eğer James Cameron yönetmiyorsa seri film yapmayı tercih edin: Gişe rekortmeni filmlere bakıldığında Cameron’ın kamera arkasına geçtiği “Titanic” filminin dışındaki yapımların seri oldukları gözleniyor. “Batman”, “Harry Potter”, “Yüzüklerin Efendisi”, “Jurassic Park”, “Karayip Korsanları” gibi yapımların başarısı seri olmalarına bağlanırken, yapılan üçlemeler izleyicinin her zaman ilgisini üzerinde tutuyor.

8- İyi bir fragman hazırlayın: Gişe rekortmeni yapımların en önemli özelliklerinin arasında başarılı ve izleyiciyi ilk bakışta cezbedecek nitelikte fragmanlarının olması da geliyor.

9- Hikâyenizi süsleyin: Çok ilginç konulara sahip olmasalar bile hikâyeyi farklı biçimde süslemek, “Titanic” gibi herkesin bildiği bir öykü dahi olsa izleyicinin gözünde filmi ilgi çekici kılıyor.

10- 3D film yapın: Bunun en önemli örneği ise hiç kuşkusuz usta yönetmen James Cameron’ın imzasını taşıyan 3D film “Avatar”.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde