Girişimci kadınlara dikensiz gül bahçesi

Girişimci kadınlara dikensiz gül bahçesi

Kadın girişimcilere dönük özel bir programla ilk kez iş hayatına adım atacak kadınlara pozitif ayrımcılıkla kolaylaştırıcı tedbirler uygulanacak

Girişimci kadınlara dikensiz gül bahçesi
16px
24px
26.05.2016 07:08
ABONE OLgoogle
Türkiye’de 110 bini aşan kadın girişimcilerin sayısını daha da artırmak için özel bir program devreye giriyor. Hükümet, kadın istihdamının arttırılması ve kadın girişimcilerin desteklenmesi için ‘Kadın Girişimciliği Programı’nı hayata geçirecek.

65. Hükümet Programı’nda kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik gelecek dönemde gerçekleştirilecek düzenlemelere yer verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde uygulanacak ‘Kadın Girişimciliği Programı’ı çerçevesinde kadın istihdamına yönelik sağlanan teşviklerinin sürdürülebilirliği sağlanacak ve uygulamaya konulacak Kadın Girişimciliği Programı ile kadınların iş hayatına atılmaları kolaylaştırılacak.

Programla kadın istihdamının arttırılması ve ilk kez iş hayatına adım atacak kadınlar için pozitif ayrımcılık ilkesini gözeten kolaylaştırıcı tedbirlerin uygulanması öngörülüyor. Ayrıca kız çocuklarının eğitime devam etmelerinin sağlanması için ilave teşvik mekanizmaları uygulamaya konulacak.

İnternet kafeler Hükümet Programı’nda çocuklar için internet kafelere de yeni standartlar getirilmesi öngörülüyor. İnternet kafelerin şartları tüm bireylere hizmet verebilecek şekilde düzenlenecek.

Sosyal yardım kanunu geliyor

Hükümet Programı’na göre, aile bazında eğitim, sağlık, istihdam, gelir gibi alanları içeren sosyal risk haritası çıkarılacak. Sosyal hizmet ve yardım kuruluşları arasında koordinasyonu artırmak amacıyla “Aile Bilgi Sistemi” kurulacak. Sosyal yardımlarda ailenin bütünlüğünü koruyan ve hizmetlerin bütünleşik şekilde sunulmasını sağlayacak modelin hayata geçirilmesi amacıyla “Sosyal Yardım Kanunu” çıkarılacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde