Gilles’in Karısı (La Femme de Gilles)

Gilles’in Karısı (La Femme de Gilles)

Madelaine Bourdhouxhe’un ‘La Femme de Gilles’ adlı romanından uyarlanan yapım, aşk ve ihanetin unutulmayacak hikayesini anlatıyor.

Gilles’in Karısı (La Femme de Gilles)
16px
24px
29.10.2005 13:46
ABONE OLgoogle

Yönetmen Frederic Fonteyne, film hakkındaki görüşünü, “İzleyenler, iki insan arasındaki bu “tutuşma” filmini bir geçiş gibi yaşasınlar ve gördüklerini, hissettiklerini anlatabilecek kelime bulamasınlar” şeklinde dile getirmiş.

Yönetmen Fonteyne’den (Une Liaison Pornographique - An Affair of Love) ve olağanüstü performansı ile Emmanuelle Devos’tan (Kings and Queen, La Moustache) şaşırtıcı bir film.

Première’den Nicolas Schaller, “Her karenin bir tablo gibi kameraya alındığı, insan ve kutsal arasındaki ihtilaf üzerine, ihanetin, suçluluk duygusunun ve affetmenin yükünü taşıyan, büyüleyici bir film” diyor.

FİLMİN ÖYKÜSÜ
1930’lar Fransa taşrasında küçük bir maden ocağı kasabasında geçen ‘Gilles’in Karısı’, aşk ve ihanetin unutulmayacak hikayesini anlatıyor.

Sadık ve fedakar Elisa, kocası Gilles’in genç kız kardeşi ile gizli bir ilişki yaşadığından şüphelenmektedir. Evliliğini kurtarmaya karar veren Elisa, kaybettiğini geri kazanmak için farklı ve rahatsız edici bir savaş başlatır. Amacı tekrar Gilles’in karısı olmaktır.

YAPIM HAKKINDA
Stil:
Süreçler hakkında bir film, masum bir çocuğun bir tokattan sonra ağlamasına kadar olan sure içinde geçen o kısacaık zamanlar hakkında. Neden olduğunu anlamak için susma anı ile ağlamaya başladığı an arasındaki zaman. Çünkü bu zaman içinde fazla bir şey anlamıyor. Tek isteği teselli edilmek.

Fakat kimse Elisa’yı teselli etmiyor. Çünkü yüksek sesle ağlamıyor; çünkü içinde tutmaya karar veriyor; çünkü sevgisini cesurca yaşamak istiyor.

Yapı:
Film, Elisa’nın yolculuğunu anlatıyor. Geri dönüşler ve anlatıcı olmadan. Gilles’e açılmamaya karar verdiği andan, iç çatışmayı giderek daha fazla ve daha derinden yaşamaya başlamasında kaçınılmaz olan olayların oluşunu izliyoruz.

Bu hikayede onunla beraber ilerliyoruz. Onu takip ediyoruz, izliyoruz ve inceliyoruz. İzleyen kendini Elisa tarafından temkinle varolmuş sorunun durduğu yerde buluyoruz. Rol yapamaz sadece tepki verebilir. Hareket ettirilebilinir. Kamera cilt yüzeyinin tam kenarına yerleştirilmiş durumda.

ÖDÜLLER
2004 VENEDİK FİLM FESTİVALİ - CICAE ÖDÜLÜ
2004 VENEDİK FİLM FESTİVALİ - NEW HORIZONS - En İyi Yönetmen
2005 İSTANBUL ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ - ALTIN LALE
2005 JOSEPH PLATEAU AWARDS - En İyi Yönetmen dahil 3 dalda ödül
2005 MAR DE PLATA FILM FESTIVAL - En İyi Kadın oyuncu ödülü

Filmin Künyesi:
Yönetmen: Frederic Fonteyne
Roman: Madeleine Bourdouxhe
Senaryo: Marion Hänsel, Philippe Blasband ve Frédéric Fonteyne
Görüntü Yönetmeni: Virginie Saint Martin
Kurgu: Ewin Ryckaert
Müzik: Vincent D’Hondt Ese Carlo Thoss
Yapımcılar: Patrick Quinet, Claude Waringo
Tür: Dram
Orijinal Dil: Fransızca
Ülke: Belçika, Fransa, Lüksemburg

Oyuncular:
Emmanuelle Devos
Clovis Cornillac
Lauro Smet
Colette Emanuelle
Gil Lagay

Resmi Web Sitesi:
www.lafemmedegilles.com; www.cinemaguild.com/gilleswife

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde