Gezen’in avukatı savcıyı şikayet edecek: Şak diye emir verilince tak diye uyguladı

Gezen’in avukatı savcıyı şikayet edecek: Şak diye emir verilince tak diye uyguladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedef almasıyla hakkında soruşturma açılan sanatçı Müjdat Gezen’in avukatı Celal Ülgen soruşturmayı başlatan savcılar hakkında şikayette bulunacaklarını söyledi.

Gezen’in avukatı savcıyı şikayet edecek: Şak diye emir verilince tak diye uyguladı
16px
24px
26.12.2018 08:25
ABONE OLgoogle

Sanatçılar Metin Akpınar ve Gezen hakkında televizyonda söyledikleri sözlere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tepki göstermesinin ardından soruşturma açılmıştı. İki oyuncu polis eşliğinde savcılığa götürüldükten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet’in haberine göre, Gezen’in avukatı Ülgen, sanatçılar hakkındaki soruşturmayı Nevşin Mengü ile Bire Bir’de değerlendirdi.

Ülgen gözaltı sürecine ilişkin, ”‘Savcıya bu bir gözaltı işlemi mi’diye sorduğumuzda bunun bir gözaltı olmadığını söyledi. Polislerin neden gittiğini sorduğumuzda ise gülerek, ‘Refakat etsinler istedik’ dedi” dedi.  

‘Şikayette bulunacağı’

Avukat soruşturmayla ilgili, ‘‘Şak diye emir verilince tak diye uygulandı demek istendi. Savcılar acaba bir hata yapar mıyım telaşı içindeler” diye konuştu.

Ülgen, ”Bu uygulamayı yaptıran cumhuriyet savcısı mı başsavcı mı kimse bu kişiler hakkında şikayette bulunacağız. Sonuç alır mıyız bilmiyoruz ama yasal hakkımızı kullanaacağız” dedi.

‘Savcının önünde iki yol var’

Gezen’in avukatı, bundan sonraki süreçte savcının önünde iki yol olduğunu belirterek, “Birincisi kovuşturmaya yer olmadığına karar vermek. İkinci yol ben burda suç unsuru gördüm ve cumhurbaşkanına hakaret tespit ettim, TCK 299’uncu madde kapsamında delilleri değerlendirme yetkisi mahkemeye ait deyip mahkemeye sevketmek. Birinci yolu seçeceğini düşünüyorum. Çünkü ikinci yola gidecek bir delil yok” diye konuştu.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, sanatçılar Gezen ve Akpınar’ın katıldığı programda kanun hükümlerine aykırı davranıldığı suçlamasıyla Halk TV’ye idari para cezası uygulanması talebiyle RTÜK’e başvurmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde