Gerçekleşirse çok ilginç olacak! Ülker satıyor

Gerçekleşirse çok ilginç olacak! Ülker satıyor

Yıldız Holding, Şok’un satışı için Migros ile görüşmeye başlamış.

Gerçekleşirse çok ilginç olacak! Ülker satıyor
16px
24px
01.12.2015 15:13
ABONE OLgoogle
Son yıllarda en hareketli sektörlerin başında market perakendeciliği geliyor. Sektörde ardı ardına satın almalar, birleşmeler yaşanıyor. Birçok satın alma, birleşme haberleri yapıyoruz. Bu piyasanın en hızlı şirketi, Ülker markasının da sahibi olan Yıldız Holding.
 
ÇİKOLATA VE BİSKÜVİ'YE YÖNELECEK
 
Bizim Toptan ile uzun yıllar toptan marketçilik yapan grup 2011'de Şok Market'i Migros'tan satın aldı. Bu satın alma için 600 milyon TL'lik bir rakam açıklandı. Yıldız Holding ardından İspanyol Dia'yı 350 milyon TL'ye devraldı.

Kısa bir süre sonra İstanbul'un güçlü yerel zincirlerinden Onur Marketler'in 119 şubeli Onurex zincirini satın aldı. Birçok yerel güçlü zincirlerle görüşmeler yaptığı da hep söylene geldi. Piyasanın güçlü markası A101 ile de adı anıldı ama bizzat Murat Ülker bu kulis bilgisinin doğru olmadığını aktardı.

Geçtiğimiz dönem satın almalarla adını sıkça duyduğumuz Yıldız Holding son dönemlerde çikolata, bisküvi ve atıştırmalık grubunda yoğunlaşma stratejisi çerçevesinde bazı şirketlerini satmaya başladı. Süt ve süt ürünleri şirketi Ak Gıda'yı Fransızlara sattı. ColaTurka, Çamlıca Gazoz'un da bulunduğu içecek şirketlerini ise Japonlara satma kararı aldı. Çay şirketlerini de satacağı konuşuluyor.
 
TEKRARDAN MİGROS'A SATILACAK
 
Para Dergisi'nin haberine göre, Yıldız Holding, Şok'un satışı için Migros ile görüşmeye başlamış. Anadolu Grubu da, Şok'u almak için oldukça istekliymiş. Şok, Migros'un içinde yer alıyordu. Satış sürecinde ayrılarak Yıldız Holding'e devredilmişti.

Firmanın 2011'de 1200 civarında olan market sayısı bugün 72 ilde 2250'yi geçti. Migros'un yavrusu Şok geçen sürede büyüdü ve sektörün iddialı zincirlerinden biri haline geldi. Alışveriş sonuçlanırsa oldukça ilginç bir hikaye olacak…
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde