Gerçek Türkler sarışın renkli gözlüymüş

Gerçek Türkler sarışın renkli gözlüymüş

Ege Üniversitesi öğretim üyesi Osman Karatay, Türkler’in kökeninin renkli gözlü ve sarı saçlı olduğunu iddia etti.

Gerçek Türkler sarışın renkli gözlüymüş
16px
24px
26.10.2011 14:38
ABONE OLgoogle

Karatay, “Üstelik anayurdumuz Hazar Denizi” dedi. Eski Türkler’in, Çinliler’e benzeyen, sarı benizli, çekik gözlü, geniş yüzlü olduğu inanışı yıkıldı. Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Karatay bir çalışma gerçekleştirdi.

Türkler’in kökeninin sanılanın aksine sarışın beyaz tenli ve renkli gözlü olduğunu ifade eden Karatay, “Türkler’in anayurdu Orta Asya değil, Hazar Denizi’nin kuzeyidir, çekik gözlülük Türk-ler’in sonradan gelişen bir özelliğidir” iddasında bulundu. Konu üzerinde yıllarca araştırma yaptıktan sonra “Türkler’in Kökeni” isimli kitabını yayınlayan Karatay şöyle konuştu:

AVRUPA TİPİNE BENZEMİYOR

“Türkler Doğu’ya sonradan gitmiş, oradaki Çinliler’le veMoğollar’la karışarak çekik gözlülük kazanmış. Eski Bizans, Çin, Arap, Fars ve Rus kaynaklarına baktığımızda Türkler’i renkli gözlü ve açık renk saçlı tasvir ederler amabu bugünkü Avrupa tipine benzemez.Daha yuvarlak yüzlü, küçük ve renkli gözlüydüler. Tatar tipine daha yakındılar ve istisna yoktur.”

“ViKiNGLER’iN ATASIYIZ”

Doç. Dr. Osman Karatay, yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını ve bunun İskandinav dünyasını derinden sarsacağını kaydetti. Karatay, “Vikingliğin ortaya çıkışının temelinde Türkler’in olduğuna dair destanlar var. Bu üstelik Vikingler’in kendi fikri. Yakında bunu belgelerle ispatlayacağız” şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde