Genel müdür olamadı kendi şirketini kurdu

Genel müdür olamadı kendi şirketini kurdu

Çırak olarak başladığı tekstil firmasında genel müdür olamayınca istifa ederek kendi işini kuran Osman Eroğlu, bugün yedi şirketin patronu.

Genel müdür olamadı kendi şirketini kurdu
16px
24px
22.10.2007 08:35
ABONE OLgoogle

Dünyaya tekstil makineleri satan Eroğlu aynı zamanda Türkiye'de de fabrika yatırımları yapıyor

BUNDAN yaklaşık 30 yıl önce Mahmutpaşa'daki bir tekstil firmasına çırak olarak giren ve pazarlama müdürlüğüne kadar yükselen Osman Eroğlu, patronu tarafından genel müdür yapılmayınca, istifa etti. Hemen kendi işini kurdu ve şimdi Temteks çatısı altındaki 7 firmanın sahibi. Eroğlu, genel müdürlüğe şirket patronlarının aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle ulaşamayınca kendi işinin patronu olmaya karar verdi.

BÖLGE DAĞITICISI OLDU

EROĞLU önce Kore, Çin ve Tayvan gibi ülkelerin Türkiye mümessilliği, daha sonra da Bulgaristan, Özbekistan, Rusya, Türkmenistan ve Mısır gibi ülkelerin distribitörü oldu. Tekstilde her türlü makine ve yedek parçanın bölgede tek dağıtıcısı olan Eroğlu, firmalarının aslında sektörün teşhis ve tedavi merkezi olduğunu söyledi. Eroğlu, yaptıkları işle ilgili Kahramanmaraş'ı Özbekistan'la buluşturabildiklerini söyledi.

ATIL MAKİNELERİ DE SATIYOR

EROĞLU şunları söyledi: Mesela Kahramanmaraş'taki bir tekstil atölyesinde atıl durumda bulunan bir makineyi alıp, Özbekistan'da ihtiyacı olan birine yolluyor ve böylece ülke kaynaklarının atıl şekilde kullanılmasının önüne geçiyoruz. Bunun dışında sektöre girecek olan yatırımcıya da ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz.

Memleketine 10 milyon dolar yatırım yapıyor

ARTIK Türkiye'nin tek şansının marka yaratarak üretmek olduğunun altını Çizen Eroğlu, üretimin mutlaka katma değer yaratması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle daha önce mümessilliğini yaptığı yabancıları buraya yatırıma ikna ettiğini söyleyen Eroğlu 'Birkaç yabancı ortakla Talos Tekstil adı altında kurduğumuz bir şirketle benim memleketim ve teşvikli il olan Niğde'ye böyle bir yatırım yaptık. Burada bir üretim üssü olacak ve ithal ettiğimiz ürünlerin üretimini yapacağız. 10 milyon dolarlık yatırımda boyahane, örme ve konfeksiyon üniteleri olacak. İlk etapta 250 kişilik bir istihdam yaratacağız' dedi. Bu yatırımın ardından idealinin Türkiye'de bugüne kadar örneği olmayan bir iğne fabrikası kurmak olduğunu da kaydeden Eroğlu, bununla ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde