Genel Müdür işçilere 2.5 saat dil döktü ama....

Genel Müdür işçilere 2.5 saat dil döktü ama....

Renault işçileri işverenle yürüttükleri görüşme sonrası masadan anlaşmaya vararak kalktı. Ancak Ford Otosan de eylem hala devam ediyor..

Genel Müdür işçilere 2.5 saat dil döktü ama....
16px
24px
28.05.2015 12:34
ABONE OLgoogle
Bursa Renault fabrikasında başlayan iş bırakma eylemleri büyük oranda sona erdi. En son önceki gün Renault işçileri işverenle yürüttükleri görüşme sonrası masadan anlaşmaya vararak kalktı. Ancak Ford Otosan 'ın Eskişehir ve Kocaeli'ndeki üretim tesislerinde bir grup çalışanın 'iş bırakma eylemi' sürüyor. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün bugün Kocaeli'nde iş bırakma eylemi yapan işçilerle görüştü.

Yenigün, Ford Otosan Gölcük Fabrikası yakınındaki tır parkında bekleyen işçilerin yanına gelerek, yaklaşık 2.5 saat süreyle görüşme yaptı.

Görüşmenin ardından Yenigün, gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakarak alandan ayrıldı.İşçiler, Yenigün'ün alandan ayrılmasıyla "ölmek var, dönmek yok" şeklinde slogan attı.

Öte yandan, Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe de alanda işçi temsilcileriyle bir araya geldi.

ESKİŞEHİR’DEN AÇIKLAMA: ÇALIŞANLARIMIZIN İŞİNE SON VERİLMEYECEK

Diğer yandan Ford Otosan’ın Eskişehir fabrikasındaki eylem devam ediyor.

Eskişehir'de eylemciler 4. gününde eylemlerine devam ediyor.

Eskişehir'in İnönü ilçesinde faaliyet gösteren Ford Otosan firması işçilere bir açıklama gönderdi.

Açıklamada, "Üretim başında olan ve işine sahip çıkmayı sürdürecek hiçbir çalışanımızın işine son verilmeyecektir. Tüm çalışanlarımızın sendikal özgürlükleri tanınmaktadır" ifadesi kullanıldı.

Ford Otosan yönetiminin yazılı açıklamasında, Bursa'da ana ve yan sanayideki eylemlerin sona erdiğini, işçilerin işbaşı yaptığı hatırlatıldı.

BAKAN ZEYBEKÇİ: 'KAYBIMIZ 500 MİLYON DOLAR'

Açıklamada, bugün itibarıyla işbaşı yapacak Ford Otosan çalışanları için de geçerli olacak Türk Metal Sanayicileri Sendikasının (MESS) anlaşma önerisindeki kazanımlar hakkında şu bilgilere yer verildi:

"Mayıs ayı sonunda mavi yakalı çalışanlarımıza net bin lira tutarında destek ödemesi yapılacaktır. Buna ilaveten yürürlükte olan toplu sözleşme hükümleri değiştirilmeksizin, önümüzdeki bir ay içinde ek destek çalışması tamamlanacaktır. İşbaşı çağrısına uyarak vardiyasına gelen ve süreklilik sağlayan çalışanlarımıza, Kocaeli fabrikalarında uygulandığı gibi, işlerine sahip çıktıkları için ödül yönetmeliği kapsamında 200 lira net ödeme yapılacaktır. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bayram ve yılbaşı hediye çekleri ödemeye devam edilecek, bu sene olduğu gibi işlerimizin iyi gittiği yıllarda cömert bir paylaşım yapılacaktır. Üretim başında olan ve işine sahip çıkmayı sürdürecek hiçbir çalışanımızın işine son verilmeyecektir. Tüm çalışanlarımızın sendikal özgürlükleri tanınmaktadır."

OYAK RENAULT 12 GÜN SONRA İŞ BAŞI YAPTI

Bursa'da otomotiv işçilerinin bağlı oldukları Türk Metal Sendikası'nı farklı sözleşme imzalamakla suçlayıp çalıştıkları fabrikada iş bırakma ve işyerinden ayrılmama eylemi başlatan Oyak Renault'ta eylem bu hafta içinde sonra erdi.

Toplam 1300 işçinin çalışması gereken vardiyaya 1284 işçi gelerek işbaşı yaptı.

İşçiler geri dönüş için gece yarısı sandık kurarak işe başlayıp başlamama için oylama yaptı. Oylama sonucu 'İşe başlamak' istiyorum kararı çıkınca işçiler bu sabah iş başı yaptı.

500 BÜYÜK DEV LİSTESİNDE 2’İNCİ SIRADA 

Ford Otosan, İstanbul Sanayi Odası’nın geçtiğimiz yıl açıkladığı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine 9 milyar 714 milyon TL’lik ciro ile 2’inci sırada yer alıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre ise Ford Otosan, 2014 yılında 3 milyar 464 milyon dolarlık ihracat ile en çok ihracat yapan 1000 firma arasında 2’inci sıraya girdi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde