Gençlik ve Spor Bakanı, Cumhurbaşkanını yalanladı!

Gençlik ve Spor Bakanı, Cumhurbaşkanını yalanladı!

Ömer Fethi Gürer’in önergesini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yanıtladı

Gençlik ve Spor Bakanı, Cumhurbaşkanını yalanladı!
16px
24px
11.12.2018 11:07
ABONE OLgoogle

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bakana talimat verdim. Arena isimlerini statlardan kaldıracağız” şeklindeki sözlerine atıfta bulunarak, statlardan “Atatürk” isminin kaldırılmasına ilişkin soru önergesine, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yanıt verdi. 

Bakan Kasapoğlu, ilgili yönetmelik kapsamında statlara “Arena” isminin verilmesinin söz konusu olmadığını açıkladı. Bakan Kasapoğlu bu açıklamasıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  var dediğini yok olarak tanımladı. Antalya, Afyon, Konya, Bursa, Sakarya, Giresun, Antakya, Rize, Kayseri ve Eskişehir illerinde yenilenen statlardan “Atatürk” isminin silindiği gerçeğini de  bakan gizleyemedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bazı illerde yenilenen statlardan Atatürk isminin silinmesine ilişkin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. 

Ömer Fethi Gürer, önergesinde statlara “Arena” isminin verilmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Mayıs 2017’de yaptığı “Bakana talimat verdim. Arena isimlerini statlardan kaldıracağız” şeklindeki açıklamasına da atıfta bulunarak, “Ülkemizde illerde stadlar yıkılıp yeniden inşa edildiğinde stat adlarının değiştirildiği görülmektedir. Özellikle ülkemizin kurucusu bugün bulunduğumuz mevki ve makamların varlığını sağlayan Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk adının silinmesi en sade ifade ile ayıptır. Sn. Cumhurbaşkanı bir konuşmasında Arena adı ile stat adlarına tepki göstermişse de bugüne kadar bir değişimde olmamıştır. Afyon, Antalya, Bursa Eskişehir, Rize, Sakarya gibi illerde Atatürk adının silinmesinin bir açıklaması var mıdır? Bu konuda yapılan hatalardan vazgeçilmesi düşünülmekte midir?” şeklinde soru önergesi yöneltti. 

Ömer Fethi Gürer’in önergesini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yanıtladı. Bakan Kasapoğlu, “Bakanlığımıza ait gençlik ve spor tesislerinin adları, Spor Genel Müdürlüğü Tesislere Ad Verme Yönetmeliği hükümleri kapsamında verilmekte olup ‘Arena” ve benzeri adların verilmesi söz konusu değildir” açıklamasında bulundu. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 26 Mayıs 2017’de Kasımpaşa’daki kendi adını taşıyan statta yaptığı açıklamayı hatırlattı. Bakan Kasapoğlu’nun yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların örtüşmediğine dikkat çeken Gürer, Antalya, Afyon, Konya, Bursa, Sakarya, Giresun, Antakya, Rize, Kayseri ve Eskişehir illerindeki statlarda Atatürk isminin silindiğini, Beşiktaş İnönü ve Kocaeli İsmet Paşa statlarından da “İnönü” isminin çıkarıldığını  hatırlattı.

Gürer yaptığı açıklamada, “Ülkemizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız ile ikinci Cumhurbaşkanımızın adları neden statlardan silindi? Bakan bu soruyu da yanıtlamalıdır.” dedi. 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde