Gençlere 100, esnafa 30 bin TL faizsiz para

Gençlere 100, esnafa 30 bin TL faizsiz para

Esnaf, çiftçi ve gençlere yönelik eylemlere ilişkin 4 kararname ve 1 yönetmelik de Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gençlere 100, esnafa 30 bin TL faizsiz para
16px
24px
17.12.2015 05:32
ABONE OLgoogle
Hükümetin 2016 Eylem Planı kapsamında bir haftada hayata geçirmeyi planladığı esnaf, çiftçi ve gençlere yönelik eylemlere ilişkin 4 kararname ve 1 yönetmelik de Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, esnaf ile sanatkârların makine, ekipman ve demirbaş alımları, işyeri modernizasyonu veya hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar faizsiz kredi kullandırılabilecek. Bu imkândan bakiyesi 1 Aralık 2015 tarihine devreden kredi borcu bulunanlar yararlanamayacak. 

30 YAŞINI TAMAMLAMAMIŞ OLACAK 

KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç, KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'nı bitiren, başvuru tarihinde 30 yaşını tamamlamamış genç girişimci esnaf ve sanatkârlarına KOSGEB tarafından onaylanan projelerini bankaya sunmaları durumunda 100 bin liraya kadar faizsiz kredi kullandırılabilecek. Bu imkândan bakiyesi 1 Aralık 2015 tarihine devreden kredi borcu bulunanlar yararlanamayacak. 

SERA MODERNİZE EDENE PARA 

Bakanlar Kurulu Kararı'yla da çiftçilere müjde gibi düzenleme yapıldı. Buna göre, sera modernizasyonu kapsamında çiftçilere faizsiz 100 bin liraya kadar destek verilecek. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde