Genç maliyeciler yasadan rahatsız

Genç maliyeciler yasadan rahatsız

Vergi borcuna kolaylık getiren tasarı, Maliye’yi karıştırdı

Genç maliyeciler yasadan rahatsız
16px
24px
12.12.2010 09:34
ABONE OLgoogle

Vergi borcuna kolaylık getiren tasarı, Maliye’yi karıştırdı. 350 uzman özlük hakları düzenlemesinin tasarıdan çıkmasına tepkili

TBMM’de görüşmeleri devam eden vergi ve prim borçları olmak üzere birçok konuda ödeme kolaylığı getiren yasa tasarısı, birçok tartışmaya neden oldu. Tasarının ilk halinde, başta Maliye’de çalışan uzmanlar olmak üzere 2 bin 500 uzmanla ilgili özlük hakları düzenlemesi de yer alıyordu. Düzenleme, tasarının alt komisyon görüşmeleri sırasında metinden çıkarıldı. Bu durum, Maliye’de adeta ‘genç uzman isyanına’ yol açtı. Maliye’de görevli 350 uzman, düzenlemenin çıkarılmasında Maliye üst düzey bürokratları, Maliye Hesap Uzmanları ve Maliye Müfettişleri’nin etkili olduğunu öne sürdü.

ELİTLER ENGELLEDİ

Uzmanlar, Maliye’nin elit tabakasının hükümetin reformunu baltalamaya çalıştığını iddia ettiler. Uzmanlar açıklamasında “Kamunun ayrıcalıklı elitistleri olarak tanımlanan bir takım bürokratlar, sahip oldukları gücün azalacağı endişesiyle operasyona başlıyor, kulis faaliyetleri ile personel reformunun tasarıdan çıkarılmasını sağlıyorlar” dedi. Yöneticileriyle karşı karşıya gelen uzmanlar, düzenlemenin tasarıya konulması için eylem yapmayı planlıyorlar.

Üst düzey bürokratlar tuvaleti bile ayırıyor 

Maliye uzmanlarının açıklamasında, bakanlık içindeki üst düzey bürokratları ayrımcılık yaptığı iddiasında bulunarak, “Kamudaki tüm üst düzey yönetim kademelerini işgal eden, ayrı yemekhaneleri, ayrı lojmanları, ayrı dinlenme tesisleri hatta ayrı tuvaletleri olan bu elitler siyasiler üzerinde büyük baskı unsuru olabiliyorlar” denildi.

Hüseyin Özay/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde