Gemlik-Bursa bağlantı yolu ne zaman açılıyor?

Gemlik-Bursa bağlantı yolu ne zaman açılıyor?

Bugüne kadar 18 milyar lira harcanan İstanbul-Bursa-İzmir otobanında önemli bir gelişme yaşandı.

Gemlik-Bursa bağlantı yolu ne zaman açılıyor?
16px
24px
21.02.2017 13:56
ABONE OLgoogle

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Gemlik-Bursa arasındaki 25 kilometrelik kısım 10 gün içinde açılacağını söyledi.

Otobanda son hazırlıklar hummalı bir şekilde sürerken, açılışla birlikte İstanbul Bursa şehir merkezi arasındaki ulaşım kesintisiz gerçekleşecek. Otobanla birleşecek olan ve Bursalıların daha önce kullandığı İzmir İstanbul Ankara güzergahındaki 53 kilometrelik çevre yolu ise ücretsiz hizmet vermeye devam edecek.

“OSMANGAZİ’DE GEÇİŞLER ARTTI, BURSA YOLU 10 GÜNE AÇILIYOR”

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, geçiş garantisi verilen, ancak beklenen geçiş sayısı tutturulamayan Osmangazi Köprüsü konusundaki eleştirileri yanıtladı.

Osmangazi kara deliğe dönüştü, arabası olmayan bile para ödüyor

“Kış aylarında geçişler hep dip noktada olur. Ama ilkbahar ve yazla birlikte pik notaya erişir” diyen Arslan, geçiş ortalamalarının ise her yılın sonunda alındığını açıkladı.

Bakan şöyle konuştu, “Kış aylarında hep en dip nokta olur geçiş anlamında. Ama ilkbahar ve yazla birlikte pik noktaya erişir geçişler. biz sene sonu ortalamalarına göre davranıyoruz. Özellikle ücret düştükten sonra bir artış var. yüzde 50’ye vardı. Başangıçta yüzde 30’du, şimde yüzde 50’ye vardı Osmangazi Köprüsü’nde. Bursa bağlantı kısmı da bir hafta 10 gün içinde açılıyor. Bursa’ya kadar uzanmış olacak. Yol açıldıkça, kendi trafiğini de ilave arttırıyor, yeni trafik geliyor. Hesaplaşma da yılın sonunda, yıllık geçişlere göre alınıyor. Ortalama alınıyor. 2017 sonunda tüm geçişlerin ortalaması alınacak, hesaplaşma buna göre yapılacak” dedi.

1 Ocak itibariyle Osman Gazi Köprüsünden geçiş ücreti 89 liradan 65,6 liraya indirilmişti.

Son dakika! Osmangazi Köprüsü’ne indirim..
6 VİYADÜK İNŞA EDİLDİ

Gemlik-Bursa arasındaki 25 kilometrelik yolda bulunan 6 viyadüğün yapım çalışmaları tamamlandı. Gemlik -Orhangazi arası Umurbey Mevki'inde E5 karayolunun üzerinden geçen devasa boyutlardaki viyadük, görenleri hayran bırakıyor.

Açılışı yapılacak bölümde bin 250 metre uzunluğunda Selçukgazi Tüneli ile 2 bin 672 metre uzunluğunda 6 adet betonarme viyadük, 1 adet kavşak, bin 54 metre uzunluğunda 15 adet köprü, 55 adet menfez ve 1 adet servis alanı bulunuyor.

DEV PROJEDE SON DURUM

Bugüne kadar 16 milyar liralık imalat yapılan, 2 milyar lira da kamulaştırma bedeli ödenen projede 7 bin 469 personel ile birlikte bin 774 adet iş makinesi görev yapıyor.

Gebze - Orhangazi - İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil ) Yap - İşlet - Devret Projesi 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunlukta inşa ediliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde