Gelecek 10 yıla damgasını vuracak 15 sektör

Gelecek 10 yıla damgasını vuracak 15 sektör

15 sektör gelecek 10 yılın Türkiye'sine damgasını vuracak. İşte en parlak sektörler:

Gelecek 10 yıla damgasını vuracak 15 sektör
16px
24px
04.11.2008 22:03
ABONE OLgoogle

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Araştırma Merkezi (TEKAM) Müdürü Prof. Dr. Muammer Kaya, 15 sektörün gelecek 10 yılın Türkiye'sine damgasını vuracağını söyledi. Birinci sıraya enerjiyi koyan Kaya, çevre ve geri dönüşümü ise geleceği en parlak sektör ilan etti.

Yazılı bir açıklama yapan Prof. Dr. Kaya, söz konusu bu 15 sektör arasında 130 bin YTL lik yatırım hacmi ile enerji sektörünün ilk sırayı aldığını söyledi ve, "Global ekonomide önümüzdeki 10 yılda yıllık yüzde 3-4 civarında bir büyüme olacağı varsayımına göre, enerji sektörü hem ülkemizde hem de dünyada büyüme ve refahı belirleyecek temel parametre olacaktır." dedi.

Perakende, lojistik, çevre ve yeniden dönüşüm sektörlerinin ise yeni sektör alanları olarak ortaya çıktığını ifade eden Kaya, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılına damgasını vuracak diğer sektörleri şöyle sıraladı: Otomotiv, tekstil, telekomünikasyon-iletişim, bilişim sistemleri ve teknoloji, savunma ve hava teknolojileri, eğitim, perakende, elektronik, çevre ve geri dönüşüm, güvenlik ve danışmanlık 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde