Geleceğin patronlarına şirket kurma imkanı

Geleceğin patronlarına şirket kurma imkanı

Toplam 220 bin TL ödüllü "Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması"nda başvurular sonaeriyor

Geleceğin patronlarına şirket kurma imkanı
16px
24px
01.04.2010 10:58
ABONE OLgoogle

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent'in 2005 yılından bu yana Elginkan Vakfı ana sponsorluğunda gerçekleştirdiği "Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması"na başvurular 9 Nisanda sona erecek. Yarışmada dört kategoride toplam 220 bin TL ödül dağıtılacak.

Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışmasının Koordinatörü İlknur İlkyaz Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılından bu yana düzenlenen yarışmada, bugüne kadar 10 şirket kurulduğunu ve 40'dan fazla kişiye istihdam olanağı sağlandığını söyledi.

Hedefin, "teknoloji tabanlı fikirlerin hayata geçmesi için bir girişimcinin gereksinim duyacağı imkanların sağlanmasıyla yüksek katma değerli teknoloji şirketlerinin ortaya çıkması" olduğunu belirten Gül, yarışmanın başarısını da çıkan başarılı şirket sayısı ve şirketlerin geldiği noktanın belirlediğini kaydetti.
Daha dün öğrenciyken bugün milyon dolarlık ciroya sahip şirketler kuran yarışmacıların başarılarının, yarışmaya katkı sağlayanların emek ve çabalarını boşa çıkarmadığını vurgulayan Gül, sözlerini şöyle sürdürd ü:
"Yarışmanın 2008 yılı birincisi Biyonesil şirketi 'Biyolojik Mayın Tespit Sistemi' adlı özel projeleri ile hem Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü hem de Savunma Savunma Sanayii Özel Ödülünü almaya hak kazandı. 2009 da ise 'Beyin dalgaları ve yüz ifadeleri ile bilgisayarı kontroledebilen ürün projesi' ile Minder şirketi yapılanmasını tamamlayarak AR-GE faaliyetlerine başladı.

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent'in vizyonu ışığında, genç nesillerde girişimciliği, inovasyonu ve yeni fikir üretmeyi amaçlayan ve hatta bunu bir kültür, bir alışkanlık haline getiren Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması, eminiz ki daha nice seneler bu amaçla varlığını sürdürmeye devam edecek. Teknoloji tabanlı iş fikrine sahip girişimcileri yarışmanın ön başvurularına davet ediyoruz."

Gül, Elginkan Vakfı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Türk Telekom ve OSTİM ile pek çok şirket ve kuruluşun desteğiyle dört kategoride toplam 220 bin TL ö dülün dağıtılacağı yarışmaya "www.yfyi.info" adresinden kayıt yaptırılabileceğini ve proje teklifi gönderilebileceğini ifade ederek, son başvuru tarihinin 9 Nisan olduğunu bildirdi.

YENİ FİKİRLER YENİ İŞLER YARIŞMASI

Yarışma kapsamında bu yıl Telekomünikasyon sektöründe yenilikç i iş fikirlerini desteklemeyi hedefleyen "Telekomünikasyon Kategorisi"ne, Türk Telekom'un katkılarıyla başvuru kabul edilmeye başlandı.

Teknoloji tabanlı iş fikrine sahip girişimci öğrenciler, Yeni Fikirler Yeni İşler 2010 kapsamında, 75 bin TL değerindeki "Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü", 50 bin TL'lik "Savunma Sanayii Müsteşarlığı Özel Ödü lü", 50 bin TL değerinde "Türk Telekom Özel Ödülü" ve 25 bin TL'lik "OSTİM Özel Sanayi Ödülü" için yarışacak.

Her dört kategoride de yarışan ve birinci olmaya hak kazanan öğrenci ve mezunları, para ödülünden daha fazlası bekliyor. ODTÜ Teknokent'te üç yıl süreyle ücretsiz ofis alanı, İş Planı ve Girişimcilik Kursları, uluslararası fuar katılımları, hukuki ve teknolojik danışmanlık hizmetleri gibi pek çok fırsat, yarışmaya başvuracak ve finale çıkmaya hak kazanacak öğrencilerin olacak.
Yarışmada bu güne kadar ödül alan 10 grup, ODTÜ Teknokent'te başarılı şirketler olarak faaliyet gösteriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde