Geçmişi yırtık dondu: Nihat'ın yaptığına bak! Milyonluk rant iddiası

Geçmişi yırtık dondu: Nihat'ın yaptığına bak! Milyonluk rant iddiası

Çocukluğunda giydiği yırtık donu oy malzemesi yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin sahibi olduğu arsaların emsal değeri iki katına çıkarılmış

Geçmişi yırtık dondu: Nihat'ın yaptığına bak! Milyonluk rant iddiası
16px
24px
03.06.2015 04:54
ABONE OLgoogle
Bakan Zeybekci’nin ortağı olduğu şirketin aldığı arsalar, sanayi alanından ticaret, konut ve turizm alanına çevrildi. Değeri de iki kat arttı.

Çocukluğunda giydiği yırtık donu oy malzemesi yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin sahibi olduğu arsaların emsal değeri iki katına çıkarılmış

CHP Denizli milletvekili ve adayı Adnan Keskin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin usulsüz işlemlerle rant elde ettiğini öne sürdü. Zeybekci’nin, ortağı olduğu şirket aracılığıyla Denizli’de Dempa A.Ş.’ye ait 131 bin metrekare alandaki üç arsayı satın aldığını söyleyen Keskin, arsaların imar değişikliği ile emsal değerinin iki katına çıkarıldığını iddia etti. 

“GEÇEN YIL YENİ ŞİRKET KURDU”

Zeybekci’nin 2010’da belediye başkanıyken Aktur A.Ş.’nin yüzde 49.5 hissesini 13 milyon 860 bin liraya işadamı Rıza Akça’dan devraldığını söyleyen Keskin; 2014’te şirketlerine bir yenisini eklediğini belirtti. Keskin, “Geçen yıl eylül ayında Naturak Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. adında kurulan bu şirketin yüzde 99.96’lık hissesi Aktur A.Ş.’ye ait. Sermayesi 33 milyon lira” dedi. Keskin, şöyle devam etti:

“Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, 21 Ağustos 2014’te Dempa A.Ş.’ye ait 100 bin metrekarelik sanayi alanını ticaret ve konut alanına, 10 bin metrekarelik konut alanını da sağlık ve eğitim alanına dönüştürmüştür. Arsanın emsal değeri 0.50’den 1.0’e çıkarılıyor. Naturak A.Ş. geçen yıl kasımda Dempa A.Ş.’nin 10 bin 800 ve 9 bin 997 metrekarelik arsalarını 28 milyon 710 bin liraya alarak arsa alanını 131 bin metrekareye yükseltiyor. Bu yıl ocak ayında Merkezefendi Belediye Meclisi’ne Dempa A.Ş. adına imar değişikliği dosyası geliyor. 5 binlik imar planı değişikliği 110 bin metrekarelik iki tapu üzerinden yapılıyor. Binlik uygulama plan değişikliği ise 131 bin metrekarelik 4 tapu üzerinden yapılıyor.”

“SAVCILARI GÖREVE DAVET EDİYORUM”

CHP’li Adnan Keskin, usulsüz ve haksız olduğunu iddia ettiği işlemlerle ilgili savcıları göreve davet etti. Keskin, “Zeybekci kendisi seçilmezse Denizli’ye hizmet gitmeyecek gibi nutuklar sıkıyor. Bir daha seçilirse Karcı Dağı’nı da satın alır” dedi.

“VAY BENİM FAKİR BAKANIM VAY”

Keskin, “Hukuksuz ve usulsüz işlemlerle toplamda kendi payına 500 adet lüks konut, onlarca işyeri, mağaza, okul, sağlık tesisi sahibi olmaya namzet fakir ve zavallı bir siyasetçimiz var. Vay benim yırtık donlu fakir bakanım Zeybekci” diye konuştu.
Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde