Geçen yıl kurduğu şirketini 14 Milyar Dolara satan adamdan tek tavsiye

Geçen yıl kurduğu şirketini 14 Milyar Dolara satan adamdan tek tavsiye

Amerikalı Pfizer şirketine, yoktan var ettiği Medivation ilaç firmasını 14 milyar dolar karşılığında satan tıp doktoru David Hung, yatırım yapmak isteyenlere önemli tavsiyelerde bulundu

Geçen yıl kurduğu şirketini 14 Milyar Dolara satan adamdan tek tavsiye
16px
24px
06.09.2017 10:37
ABONE OLgoogle

Geçen yıl, sıfırdan kurduğu kanser ilacı üreten San Francisco merkezli Medivation firmasını 14 milyar dolar karşılığında ilaç devi Pfizer'a satan Dr. David Hung'dan yatırım tavsiyesi geldi.

Şu an, Alzheimer ilacı üzerinde çalışan Axovant firmasında CEO görevini yürüten ve 10 yılı aşkın süredir biyoteknoloji alanında Silikon Vadisi'nde çalışan Hung, ürün ve değer farkının önemine çekerek "Ürüne dönüştüreceğiniz şeyin değerine öncelik verin." dedi.

İŞTE TAVSİYESİ

Herkese verebileceğim bir tavsiye zengin olmak ile değer yaratmak arasında çok büyük bir fark var. Silikon Vadisi'nde üzerinde çalışılan pek çok şeyin dünyanın en önemli ihtiyaçlarına yönelik olduğundan veya değer oluşturduğundan emin değilim. 

İHTİYAÇ OLAN SEKTÖRLER

David Hung başta sağlık, çevre, enerji ve yoksullukla ilişkili konular olmak üzere bazı sektörlerin hâlen ihtiyaç içerisinde olduğunu belirtti.

"Bir şeyin önemine değer verdiğiniz zaman da para kazanabilirsiniz." diyen tıp doktoru, "Eğer önemli bir şey yaparsanız son derece kazançlı olabilir ancak amaç bu olmamalı. Hedef değer yaratmak olmalı, gerçekten değer üretirseniz zenginlik de yaratırsınız. Bazen insanlığın geriye gittiğini düşünüyorum." eleştirisinde bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde