Gaziantep’te imar rantı: Yandaşa 50 Milyonluk kıyak

Gaziantep’te imar rantı: Yandaşa 50 Milyonluk kıyak

Gaziantep'te Telekom alanı 12 milyon liraya bir şirkete satıldı. Arkasından aynı alan imar değişikliği ile turizm kompleksine dönüştürüldü. Arsanın değeri bir anda 50 Milyona çıktı

Gaziantep’te imar rantı: Yandaşa 50 Milyonluk kıyak
16px
24px
28.01.2015 08:25
ABONE OLgoogle

CHP Gaziantep İl Başkanı Sait Köse, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Telekom arazisindeki imar değişikliği ile kişiye özel rant alanı oluşturulduğunu iddia etti.

CHP İl Başkanı Sait Köse, düzenlediği basın toplantısında, Fevzi Çakmak Bulvarı’ndaki 17 bin 819 metrekarelik Telekom arazisinin yandaş bir inşaat firmasına 12 milyon liraya satıldıktan sonra, arazide imar değişikliğiyle alanın turizm kompleksi alanına çevrildiğini öne sürdü.

Sait Köse, “Telekom alanı 12 milyon liraya Gaziantep’te bir şirkete satıldı. Arkasından aynı alan imar değişikliği ile turizm kompleksine dönüştürüldü. Bir inşaatçı olarak süreci takip ediyorum, buranın nasıl peşkeş çekileceğinin merakı içindeydim. 12 milyona sattıktan sonra burayı turizm kompleks alanına dönüştürdüklerinde yapılacak yapılardan dolayı alanın değeri 50 milyon lira. Aradaki 38 milyon liranın hesabı ne olacak? Eğer gerçek değeri ile satılsaydı bu para Büyükşehir’in kasasına girecekti. Bu alanı peşkeş çekmek hanginizin hakkı? Bunun takipçisi olacağız. Bunun hesabını soracağız.” dedi.
Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde