Gazetecilik artık daha zor: Tepkilere neden olan iki madde

Gazetecilik artık daha zor: Tepkilere neden olan iki madde

Cumhurbaşkanlığı kararı ile basın kartlarının iptaline ilişkin yönetmeliğe eklenen bu iki madde, gazetecilerin tepkilerine neden oldu.

Gazetecilik artık daha zor: Tepkilere neden olan iki madde
16px
24px
14.12.2018 15:36
ABONE OLgoogle

Basın kartlarına ilişkin usul ve esasların değiştirildiği yönetmelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikteki bir değişiklik dikkat çekti. “Basın kartının iptal edileceği haller” başlığı altındaki 29’uncu maddeye iki ekleme yapıldı. Yeni yönetmelikte basın kartının iptal edilmesine gerekçe olarak eklenen iki yeni madde şöyle:

“ğ) Basın meslek onurunu zedeleyecek işler yapması,

h) Milli güvenlik ya da kamu düzenine aykırı davranışlarda bulunması ve ya bu tür davranışları alışkanlık edinmesi, hallerinde, basın kartı ve varsa basın trafik kartı Başkanlıkça derhal iptal edilir.”

Cumhurbaşkanlığı kararı ile basın kartlarının iptaline ilişkin yönetmeliğe eklenen bu iki madde, gazetecilerin tepkilerine neden oldu. Yönetmeliğe eklenen maddelerin yoruma açık olduğu ve basın kartı iptalini kolaylaştıracağı savunuldu. Konuyla ilgili birçok gazeteci sosyal medya hesabımdan durumu eleştirdi.

İşte bugün yayımlanan Resmi Gazete’deki ilgili madde:

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde