Gazeteci Mustafa Sönmez’e ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten takipsizlik

Gazeteci Mustafa Sönmez’e ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten takipsizlik

Sosyal medya hesabındaki paylaşımlarında Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle 13 Nisan'da gözaltına alınan iktisatçı yazar Mustafa Sönmez, savcılıkta ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Gazeteci Mustafa Sönmez’e ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten takipsizlik
16px
24px
18.11.2019 13:14
ABONE OLgoogle

Sönmez hakkında Anadolu Cumhuriyet Basşavcılığı, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarından başlattığı soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre kovuşturmaya yer olmadığına dair kararda, Sönmez'in Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosundaki ifadesinde, ‘Twitter paylaşımlarında kimseye hakaret kastı bulunmadığını, tamamen düşünce özgürlüğü kapsamında gazeteci olarak sosyal medya hesabından görüşlerini paylaştığını, paylaşımlarında suç içerikli herhangi bir ifade ya da görselin bulunmadığını' söylediği kaydedildi.

2 suçtan takipsizlik kararı

Savcılık, Mustafa Sönmez hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçuna ilişkin, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Müdürlüğünün kovuşturma izni verilmesine yer olmadığına dair karar verildiğinin ve atılı suçla ilgili kovuşturma şartının gerçekleşmediğini belirterek, takipsizlik kararı verdi.

Öte yandan savcılık takipsizlik kararında, Sönmez'in paylaşımlarının herhangi bir somut kişiyi hedef almadığını ve “kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike” unsurundan yoksun olması nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunun oluşmadığını kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde