Gazeteci Hakan Aygün 'Ey İBAN edenler' paylaşımı nedeniyle tutuklandı!

Gazeteci Hakan Aygün 'Ey İBAN edenler' paylaşımı nedeniyle tutuklandı!

Gazeteci Hakan Aygün, sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alındı. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ile 'Hakaret' suçlarını işlediği gerekçesiyle sevk ediği hakimlikçe Aygün tutuklandı.

Gazeteci Hakan Aygün 'Ey İBAN edenler' paylaşımı nedeniyle tutuklandı!
16px
24px
03.04.2020 13:57
ABONE OLgoogle

Halk TV'de uzun süre yönetici ve programcı olarak görev yapan Hakan Aygün, sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle dün gözaltına alındı. Aygün'ün teknesinde üç saat boyunca arama yapıldığı, bilgisayarına el koyulduğu bildirildi.

Aygün, Twitter hesabında yer alan “ey İBAN edenler” ifadesi nedeniyle gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre Aygün söz konusu tweetin kendisinin yazmadığını, retweet olarak sayfasına geldiğini kaydetti. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunun ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Aygün, Gümbet Mahallesi'ndeki teknesinde gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen Aygün, işlemlerinin ardından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "hakaret" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. 

TUTUKLANDI 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ile 'Hakaret' suçlarını işlediği gerekçesiyle gözaltın nöbetçi hakimliğe sevk edilen Hakan Aygün tutuklandı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">April 2, 2020

'Ey İBAN edenler' paylaşımı nedeniyle gözaltına alınan Aygün, gözaltına alınması öncesi yine Twitter hesabından bir açıklama yaparak, söz konusu tweet'i yazanın kendisi olmadığını, sayfasına retweet yöntemiyle gönderilen bir mesaj olduğunu savundu.

Aygün, 'ibanlı-imanlı' esprinin de hoşgörü ile karşılanması gerektiğini, dine hakaret olmadığını söyledi.

Söz konusu paylaşım nedeniyle Aygün hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ve 'Hakaret' suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde