Gazeteci Bülent Keneş attığı tweet yüzünden tutuklandı!

Gazeteci Bülent Keneş attığı tweet yüzünden tutuklandı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, attığı tweetler nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartılan Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, Zaman gazetesi binasına gelen polislerce gözaltına alındı.

Gazeteci Bülent Keneş attığı tweet yüzünden tutuklandı!
16px
24px
09.10.2015 16:13
ABONE OLgoogle
Çıkarıldığı hakimlik tarafından dün adli kontrol konularak serbest bırakılan Bülent Keneş hakkında bu akşam tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Bunun üzerine emniyet mensupları, kısa bir süre içinde Keneş’i tutuklamak için Zaman gazetesinin Yenibosna’daki merkez binasına geldi.

Bu sırada bir basın açıklaması yapan Bülent Keneş, “Devlet adamlarını, siyasileri eleştirmek bizim görevimiz. Toplum biz gazetecilerden bunu bekliyor. Ben fikir ve ifade özgürlüğü çerçevesinde eleştiri hakkımı ve görevimi yerine getirdim. Hiçbir kişiye hele de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na hakareti kendime yakıştırmam. Hakaret tıpkı şiddet gibi fikir mücadelesine güç yetiremeyen acizlerin yapacağı bir şeydir” ifadelerini kullandı.

Yirmi yıldan fazladır gazetecilik yaptığını hatırlatan Keneş, “Bugün Türkiye’nin dışa açık en önemli pencerelerinden birinin Todays Zaman’ın Genel Yayın Yönetmeni olarak üzerime atılı olan hakaret suçunu kendime hakaret kabul ediyorum. Benim fikirlerim, tezlerim ve tabii ki eleştirilerim var. Bunların bir kısmı siyasilerin hoşuna gitmeyebilir. Fikir namusunu ve basın özgürlüğünü korumak adına bu fikirleri ve eleştirileri yazmaya ve konuşmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Keneş basın açıklamasının ardından kendisini almaya gelen polislerin arabasına binerek gözaltına alındı.

Dün çıkarıldığı hakimlik tarafından adli kontrol konularak serbest bırakılan Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

Attığı bazı tweetler ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir tweetini retweet eden Keneş hakkında basın savcısı Umut Tepe 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla soruşturma açmıştı. Dün açılan dava sebebiyle İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulanan Keneş yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı. Bugün ise savcılık hakimliğin kararına itiraz etti. Keneş'in serbest kaldıktan sonra da tweet atmaya devam etmesini gerekçe gösteren savcı Tepe, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması için hakimliğe dilekçe sundu. Talebi değerlendiren İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği talebi kabul ederek Keneş hakkında yakalama kararı çıkardı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı paylaşımlar ettiği gerekçesiyle dün savcılıkta ifade veren Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, savcılık sorgusunun ardından, "Cumhurbaşkanı'na alenen birden fazla kez hakaret" suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti. Savcılığın tutuklama yönündeki talebini reddeden hakimlik, Keneş'in yurt dışına çıkış yasağı suretiyle adli kontrol altına alınmasına karar vermişti. Keneş te adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde