Gazete değil kağıt israfı! Bu şeye dava açıyorum...

Gazete değil kağıt israfı! Bu şeye dava açıyorum...

Güneş "gazetesinin" atladığı bir konu vardı. Umut Akdoğan, hiçbir zaman İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olmadı.

Gazete değil kağıt israfı! Bu şeye dava açıyorum...
16px
24px
18.09.2018 08:40
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta kendisine yöneltilen bir soru üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kanunlara aykırı bir şekilde İş Bankası’nda hisse sahibi olduğunu ileri sürdü. Erdoğan, CHP’nin yüzde 28’lik payına atıfta bulunarak “Bu pay siyasi partiye verilemez, Hazine alabilir” dedi.

Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından İş Bankası tartışması başladı. CHP’li yetkililer ardı ardına açıklama yaparken, hukukçular, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerine dair verilen yargı kararlarına dikkat çekti.

GÜNEŞ MANŞETİNE AKDOĞAN'I TAŞIDI

Hükümete yakın Güneş "gazetesi" ise bugün “Hemşeriye milyonluk huzur”manşetiyle çıktı.

Güneş’in "haberinde" şu ifadeler yer aldı:

“İş Bankası yönetimine kanuna aykırı bir biçimde yönetici atayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hemşehrilerini tercih ediyor. CHP’nin Gençlik Kolları'nda siyasete başlayan Umut Akdoğan, kariyer basamaklarını üçer beşer atlayarak hızla tırmandı. Daha 26 yaşındayken Kılıçdaroğlu kontenjanından Parti Meclisi’ne giren Tuncelili Akdoğan, birkaç yıl içinde yüzlerce başarılı ismi geride bırakarak İş Bankası’na atanan 4 yöneticiden birisi oldu. CHP liderinin desteğini arkasına alarak hem siyaset hem de iş dünyasında tırmanışa geçen Akdoğan’ın, kariyerinde kayda değer en ufak bir başarası bile bulunmuyor.”

“Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun İş Bankası’na atadığı Umut Akdoğan, aylık 15 bin liraya yakın maaş alıyor” denilen haberde, “Bankadan yıllık milyon ‘huzur hakkı’ payı da alan Tuncelili Akdoğan, kurumun tüm imkanlarından rahatlıkla faydalanabiliyor. CHP liderinin hemşerisine makam odası ve makam otomobilinin yanı sıra, yardımcılar tahsis ediliyor. Görev süresi dolsa bile Akdoğan talep etmesi halinde, yine İş Bankası içinde yönetici pozisyonunda görevine devam edebiliyor” ifadeleri kullanıldı.

HİÇBİR ZAMAN YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLMADI

Ancak Güneş "gazetesinin" atladığı bir konu vardı. Umut Akdoğan, hiçbir zaman İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olmadı.

"Gazete", bu bilgiyi nereden aldı bilinmez ancak Akdoğan sosyal medya hesabından gazeteye sert yanıt verdi. Akdoğan şunları kaydetti:

“1- İŞ BANKASI YÖNETİM KURULU ÜYESİ DEĞİLİM.

2- Sn. Kılıçdaroğlu tarafından bugüne dek hiç bir göreve getirilmedim.

3- Hiç bir zaman okuldan atılmadım.

4- Övünmek gibi olmazsa, tırnaklarımla kazıyarak, bugüne dek yaşamımı başarılarla doldurdum.

5- Bu “şeye” dava açıyorum”

YÖNETİMDE CHP'DEN KİMLER VAR

İş Bankası Yönetim Kurulu'nda CHP'yi temsil etmesi için 4 kişi bulunuyor. Bu isimler basit bir araştırmayla görülebiliyor. Yönetimdeki CHP'yi temsil eden isimler şunlar:

Murat Karayalçın

Rahmi Aşkın Türeli

Müslim Sarı

Özcal Korkmaz

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde