Gayrimenkulünüz sizden habersiz satılabilir

Gayrimenkulünüz sizden habersiz satılabilir

Uzmanlar, son yıllarda sıkça rastlanan ''sahte belgelerle'' gayrimenkul satışı konusunda uyarıyor

Gayrimenkulünüz sizden habersiz satılabilir
16px
24px
22.10.2012 14:30
ABONE OLgoogle

Son yıllarda sıkça rastlanan gayrimenkul sahibinin haberi olmadan "sahte belgelerle" yapılan gayrimenkul satışları konusunda gayrimenkul hukuku avukatı Emre Alcan, önemli uyarılarda bulundu.

Gayrimenkul malikinin haberi olmaksızın, sahte nüfus cüzdanı, sahte vekâletname çıkarılarak satış işlemi yapılmak suretiyle gayrimenkulün el değiştirdiğini ve daha sonra 3. şahsa da satışın gerçekleştirildiğini belirten Av. Emre Alcan sözlerine şöyle devam etti;

"Bu durumdan taşınmaz sahibinin çok geç haberdar olması daha doğrusu, tapu kütüğündeki kayıtlara güvenerek taşınmazı iktisap eden iyi niyetli 3. şahsa satış işleminin gerçekleşmesinden sonra haberdar olması sıkıntı doğurabilmekte. Bu sebeple tapu kütüğünden kayıtlar düzenli kontrol edilmeli!"

Gayrimenkulün habersiz satışından sonra taşınmaz sahibinin açacağı tapu iptal davasını lehine sonuçlandırması; 3. kişi tapu malikinin iyi niyetli olmadığını kanıtlayabilmesine bağlı olduğunu belirten avukat Alcan ayrıca, devletin sahte belgelerle yapılan tapu işlemleri nedeniyle sorumluluk altında olduğunu söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde