Gayrimenkuldeki dev ortaklık sona erdi

Gayrimenkuldeki dev ortaklık sona erdi

Koru Florya nedeniyle davalık olan Aydınlı ile Keleşoğlu’nun Vadistanbul’daki beraberliği yürümedi.

Gayrimenkuldeki dev ortaklık sona erdi
16px
24px
23.11.2014 06:59
ABONE OLgoogle
Koru Florya nedeniyle davalık olan Aydınlı ile Keleşoğlu’nun Vadistanbul’daki beraberliği yürümedi. Keleşoğlu, hisselerini Artaş’a satarak Vadistanbul’dan ayrıldı.

İstanbul Ayazağa’da inşa edilen Vadistanbul projesinde ortaklık yapısı değişti. Artaş, Aydınlı ve Keleşoğlu ortaklığıyla yola çıkan projede Keleşoğlu, hisselerini Artaş’a devretti. Bu hisse satışının sebebi ise Keleşoğlu ve Aydınlı’nın Florya’da ortak oldukları Koru Florya projesinde aralarının bozulması...

TOKİ’nin arsasında Aydınlı, Metal Yapı, Vizyon Life ve Ar-Ke İnşaat’ın hasılat paylaşımı modeliyle inşa ettiği Koru Florya’da Keleş’lerin ortaklığındaki Ar-Ke, diğer 3 firmaya dava açmıştı. Dava süreci, tarafların arasını açınca, Keleşoğlu ve Aydınlı, Vadistanbul’da da birlikte çalışmayı sürdüremedi. Keleşoğlu hisselerini satıp Vadistanbul’dan çekildi.

Çoğunluk Artaş’a geçti

Vadistanbul’da Artaş, Aydınlı ve Keleşoğlu’nun yüzde 30’ar payları bulunuyordu. Keleşoğlu’nun payının yüzde 15’i ise Eba’ya aitti. Keleşoğlu, kendine ait yüzde 15 hisseyi Artaş’a devretti. Böylece Artaş yüzde 45 pay ile büyük ortak konumuna geçti. Aydınlı yüzde 30’la sabit kaldı. Eba ise Invest adıyla projede yüzde 15’lik paya sahip oldu. Kalan yüzde 10 ise, AFK adında bir şirkete ait. 

Projenin büyük hissedarı konumuna geçen Artaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Keleşoğlu ile vedalaştıklarını belirterek, “Bizimle herhangi bir anlaşmazlıkları olmadı ancak diğer ortağımız Aydınlı ile Koru Florya’da yaşanan süreç sonrası Mustafa Bey (Keleş) çekilmek istedi” diye konuştu.

Keleşoğlu İnşaat Başkanı Mustafa Keleş ise 15 gün önce hisselerini devrettiğini belirterek, bu ayrılığın arkasında Aydınlı ile Koru Florya’dan kaynaklı yaşadıkları sorunun olduğunu söyledi. Keleş, Artaş ile bir sorun yaşamadıklarını vurgularken, “Diğer ortakla sıkıntı yaşadık. Üzüldüm ama ucunda ölüm yok, hayırlısı olsun” demekle yetindi.

3 bin konutluk proje

EVYAP Holding’e ait arsa üzerinde Ayazağa’da konumlandırılan Vadistanbul, 1 milyon 250 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. 3 parselde toplam 424 bin metrekarelik alanda geliştirilen Vadistanbul’da; 3 bin konut, 96 bin 500 metrekarelik alışveriş merkezi, ve 760 metre uzunluğundaki cadde üzerinde yer alan cadde mağazaları, restoranlar, 275 bin metrekare ofis alanı ile 32 bin metrekare toplam alana sahip 5 yıldızlı otel bulunacak. Projenin ilk etabında kalan son konutların satışı devam ederken, ikinci etabında ise ofislere yoğun bir ilgi var.

Hisseler değişti

Vadistanbul’da Artaş, Aydınlı ve Keleşoğlu’nun yüzde 30’ar payları bulunuyordu. Keleşoğlu, kendine ait yüzde 15 hisseyi Artaş’a devretti. Böylece Artaş yüzde 45 pay ile büyük ortak konumuna geçti. Aydınlı yüzde 30’la sabit kaldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde