Gayrimenkul Zirvesi'nde 18 Milyar Doalrlık proje

Gayrimenkul Zirvesi'nde 18 Milyar Doalrlık proje

'Istanbul Restate'' 17-18 Mayıs 2011 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilecek.

Gayrimenkul Zirvesi'nde 18 Milyar Doalrlık proje
16px
24px
26.04.2011 12:04
ABONE OLgoogle

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenecek olan gayrimenkul zirvesi ve fuarını aynı çatı altında birleştiren ''Istanbul Restate'' 17-18 Mayıs 2011 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilecek.
     Gayrimenkul Zirvesi'nde gerçekleşecek dört oturum ve Istanbul Restate Gayrimenkul Fuarı kapsamında gerçekleşecek 15 oturumda, 25'i yabancı olmak üzere 100'ün üzerinde konuşmacı yer alacak. 

     ''Geleceğe Kurulan Köprü'' ana teması ile gerçekleştirilecek 11. Gayrimenkul Zirvesinin ilk oturumu olan ''Ekonomi Platformu''nda, global ekonomi ve politika uzmanı ve Kazakistan Başkanı Nazarbayev'in Baş Danışmanı, 2000?2008 yılları arasında Avusturya Başbakanı olan Dr. Alfred Gusenbauer konuşacak. ''Gayrimenkul Sektöründe ve Şehirleşmede Yeni Trendler'' konusunun tartışılacağı ikinci oturumuna ise MIT Üniversitesi Thomas G. Eastman Kürsüsü'nün sahibi ve MIT Gayrimenkul Merkezi Başkanı Dr. Brian Anthony Ciochetti ile JP Morgan'ın Başkan Yardımcısı Jemma Green, uzman ekolog ve ünlü oyuncu Ediz Hun konuşmacı olarak katılacak. 

     ''Küresel Kriz Sonrası Yıldızı Parlayan Ülkeler''in değerlendirileceği üçüncü oturumda, yaklaşık 20 yıldır Çin'de yaşayan ve Çin'de yılın adamı seçilen Garanti Bankası Şangay Baş Temsilcisi Noyan Rona, Immofinanz AG yönetim kurulu üyesi Dr. Manfred Wiltschnigg, Profilo Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve DEİK Türk ? Hindistan İş Konseyi Başkanı Cefi Kamhi yer alacak. Oturumda ayrıca, ''Gelişen Ülkelerin Gayrimenkul Sektörleri: Türkiye'nin Konumu ve Öngörüler 2015'' Raporu Dr. Can Fuat Gürlesel tarafından açıklanacak. 
     
    ''GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNE SOSYOLOJİK BAKIŞ'' KONUSU İLK DEFA ELE ALINACAK
     
     ''Gayrimenkul Sektörüne Sosyolojik Bakış'' konusu, zirve kapsamında GYODER tarafından ilk defa ele alınacak. Zirvenin kapanış oturumunda, İstanbul'un kentsel gelişimi hakkında yazdığı makaleler ile tanınan ve Galatasaray Üniversitesi'nde Sosyoloji bölümü öğretim üyesi olan Jean François Perouse yer alacak. Bu son oturumda, konut edinmede ve proje üretiminde arz-talep dengesinin nasıl değiştiği, bu dengenin nereye doğru gittiği, orta sınıfın genişlemesinin arz-talep dengesine nasıl yansıyacağı tartışılacak. 

     Ayrıca ''Değişen yaşam biçimiyle beraber metropollerdeki ve Anadolu'daki yeni trendler nelerdir?'', ''Konut sektörünü ve AVM'leri gelecekte neler bekliyor?'' ve ''Konut kredilerinde tüketici eğilimleri neler?'' sorularının cevapları aranacak. 

     17?18 Mayıs tarihlerinde, iki gün sürecek ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı kapsamında gerçekleşecek panellerde sektörün tüm alt segmentlerini ilgilendiren konu başlıkları, 40'a yakın yerli ve yabancı konuşmacı tarafından tartışılacak. Panellerden biri olan ve ''Otel & Turizm'' oturumunda; ''Türkiye'deki Yeni Proje Yatırımları'', ''Kriz Sonrası Gayrimenkul Piyasaları'', ''Krizin Gayrimenkul Değerleri Üzerindeki Etkileri'' ile Türkiye ve EMEA bölgelerine ait turizm yatırımlarının detayları incelenecek. 
     
   ''YENİ MARKA KENTLER OLUŞTURMAMIZ LAZIM''
     
     GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Işık Gökkaya, ISTANBUL REstate programının tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, fuarcılık şirketi Reed Exhibitions ile güçbirliği yaparak düzenledikleri Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı'na geçtiğimiz yıl 22 ülkeden katılım sağlandığını, fuara katılan 53 firmanın standında 100'ü aşkın proje sergilendiğini ve etkinliğin yerli ve yabancı yaklaşık 1.300 kurumsal ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını anımsattı.
     Bu yıl katılımın daha fazla olacağını öngördüklerini ifade eden Gökkaya, ''Bu yıl da Avrupa, Ortadoğu, Rusya ve BDT ülkeleri, Kuzey Afrika, Akdeniz Bölgesi ve Türkiye'den çok sayıda uzman, dünyada sektörün kanaat önderleri arasında yer alan temsilciler ve sektör takipçileri 11. Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı'nda bir araya gelecektir. Bu yıl Fuar'a katılan firmaların standında, 18 milyar doları aşkın proje temsil edilecek'' dedi. 

     Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Gökkaya, sektördeki potansiyele işaret ederek, siyasi istikrarın devam etmesi durumunda gayrimenkul sektörünün büyüyeceğini, proje geliştiricilerin ileriye dönük talebi rahat karşılayabilmek için hazırlık yaptıklarını belirtti. 

     Gökkaya, ''Şu anda markalı konut Türkiye'deki yıllık konut satışının yüzde 15-20'sini geçmiyor. Yatırımcılar artık İstanbul dışına da çıkmaya başladı. Bu da markalı konut açısından potansiyelin talebe dönmesinde etkili olacak'' dedi. 

     Haziran'da yapılması planlanan programın tarihinin neden öne alındığının sorulması üzerine de Gökkaya, o tarihte Birleşmiş Milletler (BM) toplantısının olduğunu söyledi. 

     Fuara şu ana kadar 120 yabancı delegasyonun katılmak için başvuruda bulunduğunu bildiren Gökkaya, geçen sene 200'ü aşkın yabancı delegasyonun geldiğini, bu sene ondan daha fazla olacağını ümit ettiklerini belirtti. 

     Gökkaya, başka bir soru üzerine de 2011 yılında gayrimenkul sektörünün yüzde 10-15 civarında büyüyeceğini öngördüklerini kaydetti. 

     Büyük kentlerde hayatın çok zorlaştığını, yeni marka kentler oluşturmak gerektiğini dile getiren Gökkaya, ''Burada da GYODER'in çok katkısı olacak. Türkiye'nin bütün kentlerini dolaşacağız. Gelişen Kentler Zirvesi ayrı bir marka oldu. Onu da önemli metropollerde devam ettireceğiz'' dedi.
     GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Onaran da bu yıl konut kredilerinin yüzde 25 büyüme ile 75 milyar liraya ulaşacağını tahmin ettiklerini kaydetti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde