Gayrettepe-Havalimanı Metro Hattı'nda ilk sefer tarihi belli oldu

Gayrettepe-Havalimanı Metro Hattı'nda ilk sefer tarihi belli oldu

Bakan Karaismailoğlu, "Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı'nda nisan sonu gibi yolcu alacak şekilde çalışmalarımızı planlıyoruz" açıklamasını yaptı. Bakan, İstanbul’un faal raylı sistem ağının şu anda 233 kilometre olduğunu da söyledi.

Gayrettepe-Havalimanı Metro Hattı'nda ilk sefer tarihi belli oldu
16px
24px
03.10.2020 09:04
ABONE OLgoogle

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattının Nisan 2021’de açılacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı Göktürk İstasyonu’nda incelemelerde bulundu.

Bakan Karaismailoğlu “Kağıthane - İstanbul Havalimanı arası Nisan 2021’de, Gayrettepe İstanbul Havalimanı arası ise 2021 yılı son çeyreğinde hizmete açılacak” dedi. 

Gayrettepe -İstanbul Havalimanı metrosunun birçok açıdan rekorların projesi olacağını vurgulayan Karaismailoğlu, “Ülkemizde ilk defa on adet kazı makinesi bu metro projesinde kullanıldı. Projemiz Türkiye’nin en hızlı kazılan metro projesi olarak tarihe geçmiştir. Türkiye7nin en hızla metro araçları da burada kullanılacak. Türkiye’de metro araçlarının hız limiti 80 kilometre ancak bu hat saatte 120 kilometre hız yapacak şekilde projelendirildi” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde