Gates ve Buffett dünyayı kurtarmaya soyundu

Gates ve Buffett dünyayı kurtarmaya soyundu

ABD’li ünlü yatırımcı Buffett ve Microsoft’un kurucusu Gates, dünyayı kurtarmaya soyundu

Gates ve Buffett dünyayı kurtarmaya soyundu
16px
24px
18.06.2010 12:04
ABONE OLgoogle

ABD’li ünlü yatırımcı Warren Buffett ve Microsoft’un kurucusu Bill Gates, yüzlerce ABD’li milyarderden varlıklarının en az yarısını öncülük ettikleri yardım kampanyasına bağışlamasını istiyor.

Servetini sigorta ve yatırım şirketi Berkshire Hathaway’e borçlu olan Buffett, Bill ve eşi Melinda Gates geçen yıl birçok ABD’li zenginle bir araya gelip onları yardımseverlik hareketine katılmaya çağırdı. Buffett ve Gates, “Giving Pledge (Yardım Sözü Ver)” adını verdikleri kampanyaları kapsamında, milyarderlerden yaşarken ya da ölümlerinin ardından varlıklarının en az yarısını bağışlamasını istedi. Bill ve Melinda Gates’in başkanlığını yaptığı yardım vakfı Gates Foundation’ın eski CEO’su olan ve şu anda Gates ve Buffett’a danışmanlık yapan Patty Stonesifer ise önceki gün dört ailenin bu kampanyaya dahil olmak istediğini açıkladı.

Kampanya’ya destek olacak dört aileden biri olan ABD’li gayrimenkul milyarderi Eli Road ve karısı Edythe, yaşamları boyunca varlıklarının yüzde 75’ini bu kampanya için harcayacaklarını belirtti. Forbes dergisine göre, Broad’ın toplam malvarlığı 5.7 milyar dolar. Buffett ve Gates, Giving Pledge’ye kesinlikle para kabul etmiyor sadece zengin kişilerin mali varlıklarının bir kısmını vakfa bağışlayacaklarına yönelik söz vermesini istiyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde