‘Garip’ şirkete 542 milyon Dolarlık yatırım

‘Garip’ şirkete 542 milyon Dolarlık yatırım

Sürekli teknoloji hamleleriyle dikkat çekmeye devam eden Google, ses getiren bir girişimde daha bulundu.

‘Garip’ şirkete 542 milyon Dolarlık yatırım
16px
24px
23.10.2014 12:55
ABONE OLgoogle
“Sinematik gerçeklik” adını verdiği yeni teknolojisiyle kendisini tanıtan, ancak halen “tanımlanamayan” bir şirket olarak nitelenen Magic Leap, Google’den 542 milyon dolarlık destek aldığını duyurdu

Rony Abovitz tarafından kurulan ve “tam olarak neyi geliştirdiği” anlaşılamayan Magic Leap, böylelikle yatırımı için çıktığı ikinci turdan da iyi bir miktar toplamış oldu. Google ile birlikte bugüne kadar Magic Leap’in yatırımcı portföyünün kalabalıklaştığı belirtilirken, Google’ın söz konusu şirketin yönetim kuruluna girerek, gelişmeleri yakından izleyeceği vurgulanıyor.

‘Gözlük’le ilgisi var mı?

Geliştirdiği teknoloji, henüz tam olarak anlaşılamasa da, şirket, sunacakları ve üzerinde çalıştıkları sistemin sanal ya da artırılmış gerçeklik gibi kavramlardan farklı olduğunu savunuyor.

Magic Leap şirketinin kurucusu ve CEO’su Rony Abovitz, tasarladıkları ürünün “gerçek dünya ile sanal dünyayı birleştireceğini” öne sürüyor. Abovitz, “Taşınabilir, muhteşem bir bilgisayar düşünün. Ama ekranınız gerçek dünya olacak ve sizi mutlu edecek” diye özetliyor.

Söz konusu yatırım desteğinin, Google’ın yeni “Google Gözlüğü” ile ilgili olduğu ve gelecekte söz konusu sistemin bu gözlükle entegre edilebileceği yorumları yapılırken, Magic Leap, kendi sistemlerinin Google Gözlük’ten çok farklı olduğunu savunuyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde