Gardrops para iadelerini ödemiyor....

Gardrops para iadelerini ödemiyor....

Ertuğrul Özpolat tarafından kurulan Gardrops, kullanılmayan kıyafetlerin ve aksesuarların satışına ve takas edilmesine aracılık eden bir girişim. Ancak siteye para ödemediği konusunda yüzlerce şikayet yağıyor...

Gardrops para iadelerini ödemiyor....
16px
24px
02.04.2019 15:49
ABONE OLgoogle

Satıcılar, Gardrops mobil uygulamalarıyla satmak istediği ürünleri fotoğraflarını çekip siteye yükleyebiliyor. Alıcılar da web sitesinden veya mobil uygulama üzerinden satın alma yapabiliyor. Ancak şirket, iade edilen ürünleri parasını müşterilerine ödemiyor.

Gardrops, yapılan ödemeyi havuzda tutuyor ve alıcı onay verdikten sonra para transferi gerçekleşiyor. Şikayetvar sitesinde siteyle ilgili yüzlerce şikayet var.

Sina Afra ve Hakan Baş 500 bin TL yatırım yaptı

Ünlü isimlerin de kendi gardrobunu oluşturduğu Gardrops, aldığımız bilgiye göre geçen yıl iki bilinen girişimciden yatırım almayı da başarmış. Markafoni.com'un kurucusu Sina Afra ile Lidyana'nın kurucusu Hakan Baş, Gardrops'a bir yıl önce 500 bin TL yatırım yapmış ve girişimin bugünlere gelmesine katkı sağlamış.

Bugün yeni bir girişimini de tanıttığımız Sina Afra, Gardrops'un kırılım noktasını yakaladığını, yatırımcıların ilgi gösterdiğini ama şu anda dışardan yatırım aramadıklarını da paylaşıyor. Afra, yatırım veya güncel değerleme konusunda bir bilgi paylaşmıyor.

İŞTE ŞİKAYETVAR SİTESİNDE GARDROPS'LA İLGİLİ ŞİKAYETLER

- Gardrops 12 Gündür Paramı Göndermiyor! Bir kez banka hesabıma ödeme gerçekleştirdim. Ödendi. Daha sonraki satışlarımın ücretlerinin hiçbiri hesabıma gelmedi. IBAN bilgilerimi kontrol ettim. Hiçbir yanlışlık yok. 12 gündür incelemede. Böyle yanıltma yok. Sözleşmenizde 3 iş günü diyor avukat olarak sizi dava edeceğim! 

- Gardrops Param İade Edilmiyor! Uygulamanızdan #6792436 numaralı ürünü aldık fakat ürün satışı iptal edildi. Ödediğim ücret iade edilmedi. Mail gönderdim size mail ile bu konu hakkında yardımcı olamıyoruz diye dönüş yapıldı. Canlı destekten dönüş yapmıyorsunuz. Banka hesabıma ücretin aktarılması için bildirim göndermemişsiniz.

- Gardrops İade İşlemlerini Yapmıyor! Satın aldığım ürünü beden uymama sebebiyle iade etmek istedim. Satıcıyla anlaştık site satıcı kabul ederse yorumlarda belirtsin dedi satıcı yorumda belirtiyor ayrıca talep formu gönderiyor ona rağmen site işlem yapmıyor. Ulaşılabilecek telefon numarasıda yok aynı mesajı 50 kez gönderiyorum dönüş alamıyorum.

- Gardrops Para İadem 2 Haftadır Olmuyor! 6570222 numaralı siparişimi iptal ettim. Çantayı iade olarak gönderdim ve sistemde iade olarak görünüyor. İadem aradan 20 gün geçti neredeyse hala yapılmadı yazabilecek bir yerde yok. Mağdur ediliyorum. Destek kısmında bu konuyla ilgili para iadesi diye bir seçenek yok. Hesaplarımı kontrol ediyorum.

- Gardrops Kusurlu Ürünün İadesini Kabul Etmedi! Gardrops uygulamasından etek sipariş verdim, iki gün sonra elime ulaştığında eteğin iç kısmında dışarıdan çekilen fotoğraflardan görülmesi mümkün olmayan ciddi sökükler olduğunu gördüm ve durumu fotoğraflayarak iade talebinde bulundum. Ancak satıcının eklediği fotoğraflarda bu durumun gözlenmediği gerekçesiyle iade talebim kabul edilmedi ve konu tam olarak araştırılmadan para satıcıya aktarıldı. Peki ben kusurlu eteği ne yapacağım, böyle bir ticaret anlayışı olur mu? Şikayetçiyim. 

- Gardrops'da İade İmkansızlığı! Siteden bir satıcıdan kitap aldım. Alırken satıcıya hasar durumunu sordum. O da tek bir hasarı olduğunu onunda fotoda belirtildiğini yazdı. Israrla başka bir hasarı var mı dedim olmadığını söyledi. Bugün kargoyu aldım. Kitap gayet yıpranmış yırtık ve çizikleri var. Fotoğraflarını çekip iade talebinde bulundum. Gardrops belki sen yaptın nereden bileceğiz dedi özetle ve benim yerime siparişi onayladı. Paramı ve güvence bedeli altında aldıkları paranın derhal geri iadesini istiyorum. 

Gardrops Kullanıcılarını Mağdur Ediyor! 22/03/2019 tarihinde #6667666 sipariş kodlu A***adlı kullanıcı tarafından güvenerek alım yaptım. Fakat kendisi ayak numarası uymaması durumunda iade kabul edeceğini söylemiştir. Bunun üzerine beden değişimi için seçeneği seçtim satıcı ile geçmiş yorumlarımıza bakıldığında numara uymaması durumunda iadeyi kabul edeceğini yazmıştır fakat sonradan cevap vermemektedir. Ayrıca bir gün sonra Nike mağazasına incelettiğimde ürünün kesinlikle orijinal olmadığı bilgisini öğrendim. A**** adlı kullanıcı orijinal adı altında orijinal olmayan ürünler satmaktadır! Ayrıca satılan ürün ağır kusurludur. Sizin tarafınızdan beden uymaması seçeneğinin geçerli olduğu ayrıca satıcının yorumlardan onaylaması gerektiği bilgisini aldım. Sonuçta ilk kez kullanılan bir site benim iademin tek bir seçenek ile sınırlandırılıp seçeneğin değiştirilmemesi hiç etik değil. Alınan ürünün incelenmesini ivedilikle talep ediyorum aksi halde ilgili mercilerde hakkınızda şikayette bulunacağım.

- Gardrops Kart İademi Vermiyor Gardrops paramı iade etmiyor bir ürün almıştım satıcıya iade edene kadar zaten uğraştırdılar bayağı bir en sonunda 14.03.2019 da iadem kabul oldu 3 gün ila 10 gün arası iade edileceğini söylediler fakat hala iade edilmedi, 15 gün oldu ne zaman iade etmeyi düşünüyorsunuz acaba?

- Gardrops Kullanıcılarını Mağdur Ediyor! 22/03/2019 tarihinde #6667666 sipariş kodlu A***adlı kullanıcı tarafından güvenerek alım yaptım. Fakat kendisi ayak numarası uymaması durumunda iade kabul edeceğini söylemiştir. Bunun üzerine beden değişimi için seçeneği seçtim satıcı ile geçmiş yorumlarımıza bakıldığında numara uymaması durumunda iadeyi kabul edeceğini yazmıştır fakat sonradan cevap vermemektedir. Ayrıca bir gün sonra Nike mağazasına incelettiğimde ürünün kesinlikle orijinal olmadığı bilgisini öğrendim. A**** adlı kullanıcı orijinal adı altında orijinal olmayan ürünler satmaktadır! Ayrıca satılan ürün ağır kusurludur. Sizin tarafınızdan beden uymaması seçeneğinin geçerli olduğu ayrıca satıcının yorumlardan onaylaması gerektiği bilgisini aldım. Sonuçta ilk kez kullanılan bir site benim iademin tek bir seçenek ile sınırlandırılıp seçeneğin değiştirilmemesi hiç etik değil. Alınan ürünün incelenmesini ivedilikle talep ediyorum aksi halde ilgili mercilerde hakkınızda şikayette bulunacağım.

-Gardrops Param Yatmadı! Gardrops'dan param yatmadı hesabıma. 25.03.2019 tarihinde işlem gerçekleşti diye mesaj aldım ama bütün hesap hareketlerime baktım gelen bir para olmadı. Gerçekten mağdur bırakıldım. Şimdi bir ürün daha sattım ve onda da aynı sıkıntıyı yaşayacağım şaka gibi ya bu kadar da olmaz insanları zor durumda bıraktılar ve canlı destek merkezi hiçbir şekilde dönüş yapmıyor.

-Gardrops Bir Türlü  Para İadesi Yapmadı! Gardrops 'ta teklif yolladım kabul edildi satın alma tamamlandığında ürünü teklifin iki katı fiyata aldığımı fark ettim. Siparişi iptal etmek istedim ,ertesi gün kargoya verilmiş diye kabul edilmedi fakat ürün iki gün sonra kargoya verildi. İletişim için hiçbir yol yok bin kez canlı desteğe sordum bilgisayar cevap veriyor. En sonunda ürünü teslim almazsam sadece kargo ücreti ödeyeceğim söylendi toplu alım yaptığım için aynı anda beş ürün geldi hangisini teslim almayacağımı anlamak için ürünlere bakmak istedim kargo görevlisi yasal hakkım olmasına rağmen izin vermedi mecburen hiç birini teslim alamadım. İadeler gitti satıcı tekrar satışa koydu fakat uygulama beni pat diye bloke etti ve 470 TL'lik ücret hala iade edilmedi ,maillerime cevap verilmiyor.

-Gardrops İade Sorunu! Gardrops'tan yine mağdur edildim. 180 TL saat aldım satıcıdan saat geldiğinde erkek saati çıktı. Satan kişi iadeyi kabul ediyor. Ben göndermek istiyorum fakat parayı satıcıya aktar butonuna bastığım için sistem iade edilemez diyor. Yardımcı olmanızı istiyorum sorunum çözülsün lütfen, 180 TL saat 12 TL komisyon 192 TL param gitti.

-Gardrops İade Talebimi Kabul Etmedi! Gardrops'tan sesli bir oyuncak satın aldım. Satan kişi sıfır ayarında olduğunu belirtti ve ürün geldiğinde hoparlör patlak geldi. İade talebi istedim aracı firmadan ama ürünün konsept dışı olduğunu söylediler ve iade olamayacağını belirttiler. Peki neden ürün satışta ve yayında satıcı onayına gidiyor ürünler neden onayladınız? Sonuçta onayınızdan geçiyor. Orada satışta olmasaydı sonuçta almazdım. İademi talep ediyorum, mağduriyetimin giderilmesini ısıtıyorum 50 TL çöp olmasın.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde