‘Garanti’ tarih mi oluyor?

‘Garanti’ tarih mi oluyor?

Garanti Bankası’nda son bir yıldır yaşanan değişimler dikkat çekmeye başladı.

‘Garanti’ tarih mi oluyor?
16px
24px
16.08.2019 15:28
ABONE OLgoogle

En son bankanın ana hissedarı olan İspanyol bankacılık devi BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria) 12 Haziran 2019 tarihinden itibaren yılların Garanti Bankası markasında yerini aldı ve bankanın ismi Garanti BBVA olarak değişti. Edindiğimiz bilgiye göre değişimler bununla sınırlı kalmayacak. Başka önemli değişimler de yaşanacak.

Kuşkusuz bu değişimlerden en önemlisi, 19-25 Mayıs tarihli dergimizde belirttiğimiz gibi bankanın başarılı Genel Müdürü Ali Fuat Erbil’in çok kısa bir süre içinde bu görevini bırakması olacak. Edindiğimiz bilgiye göre Erbil, emekliliğini vererek görevinden ayrılacak.   Garanti BBVA'da üst yöneticilere ödemeler yüzde 22,26 arttı

Yine yazdığımız gibi bankanın değişik birimlerinde çalışanlar tüm iş planlarını ve iş yapış biçimlerini art arda gelen maillerle değiştirmeye devam ediyor. Garanti Bankası’nın Genel Müdür Yardımcılığı görevinden 29 Kasım 2018 tarihinde BBVA’nın CEO’luk koltuğuna geçiş yapan Onur Genç’in bu operasyonda kilit rol oynadığı söyleniyor.

Gelişmeleri değerlendiren bir yetkili, “Son aylarda Garanti’nin iş yapış biçimleri global BBVA’ya entegre edilmeye çalışılıyor” diyor.

Gelelim Garanti Bankası ile ilgili kulağımıza gelen bir başka habere. Duyumlarımıza göre Garanti BBVA’nın global BBVA’ya entegrasyon süreci en son adının değişimi ile tamamlanacakmış. Evet, yanlış duymadınız…  Garanti’de neler oluyor? Ali Fuat Erbil'den sürpriz ayrılık

Bize ulaşan bilgiye göre 2020’de artık BBVA markası öne çıkartılacak ve Garanti ismi terk edilecekmiş. Tıpkı ING Bank, HSBC, ICBC gibi bankanın adı, ana hissedarın tüm dünyadaki markası olan isme dönüşecekmiş.

Bankanın tabelaları BBVA olarak değişecekmiş. Hatta bugünlerde banka içinde bu bilginin paylaşıldığı çalışanlarla gizlilik anlaşmaları imzalanıyormuş. Anlayacağınız, yılların markası Garanti’nin 2020’de ismi tarih olacak…

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde