Garanti'nin genel müdüründen mevduat yorumu

Garanti'nin genel müdüründen mevduat yorumu

Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, kredi-mevduat makasının daralacağını söyledi.

Garanti'nin genel müdüründen mevduat yorumu
16px
24px
03.01.2018 15:51
ABONE OLgoogle

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil Milliyet gazetesine verdiği söyleşide "Mevduat büyümesinin önümüzdeki yıllarda kredi büyümesine daha fazla yaklaşarak kredi-mevduat makasını daraltacağını öngörüyoruz” dedi.

2017’de KGF desteğinin etkisiyle TL kredi büyümesinde yakalanan ivmenin bu yıl bir miktar yavaşlamasını bekleyen Fuat Erbil, “Sektörde tüzel krediler ağırlıklı büyüme odağının devam edeceğini düşünüyoruz. Yabancı para kredilerde tek haneli büyüme bekliyoruz" dedi.

Erbil gazeteye verdiği söyleşide "Beklentim bu yıl para politikasının daha sıkı, maliye politikasının ise döngü-karşıtı olmaya devam ettiği bir yıl olmasından yana" ifadelerini de kullandı.

Merkez Bankası fonlama maliyetini gerektiği şekilde ayarladığını belirten Erbil "Enflasyon aralık itibariyle baz etkileri sayesinde düşüş trendi kazanacak. Böylece pozitif reel faiz öne çıkacak. Bu durum, diğer gelişen ekonomilere kıyasla Türk varlıklarına prim kazandırabilir" diye konuştu.

2018’de büyümenin yüzde 4,5 civarında olacağını ifade eden Erbil, “KGF’nin kalıcı hale getirilmesi ve özellikle KOBİ’lere yönelik hazırlanan teşvikler de büyümeyi artırıcı unsurlar olacak” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde