Garanti, aracısız 600 milyon avro kredi aldı

Garanti, aracısız 600 milyon avro kredi aldı

Garanti Bankası, ihracatın finansmanında kullanılmak üzere, uluslararası piyasalardan 600 milyon Euro tutarında 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi aldı.

Garanti, aracısız 600 milyon avro kredi aldı
16px
24px
08.05.2007 16:01
ABONE OLgoogle

21 ülkeden 43 bankanın katıldığı işlem, Garanti Bankası'nın kendi koordine ettiği ilk sendikasyon kredisi olma özelliğini taşıyor. İşlemin toplam maliyeti, faiz ve komisyonlar dahil Euribor + % 0.475 olarak gerçekleşti.

Toplam talebin 1 milyar Euro'yu aştığı kredinin imza töreni, 8 Mayıs 2007 tarihinde Londra'da yapıldı. Bu işlemle, Garanti Bankası, 1 yıl vadede en düşük maliyetle borçlanan banka ünvanını korumuş oldu.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, "Bu kez, bir aracı olmaksızın tüm sendikasyon işlemini kendimiz koordine ettik. Garanti'nin bugüne kadar sendikasyon kredilerindeki performansı, yaptığı kredi sözleşmelerinin ve şartlarının eriştiği olgunluk, uluslararası piyasalardaki önemli oyuncuların takdirini kazandı ve Garanti'nin koordine ettiği işleme güvenle yaklaşmalarını sağladı. Bu sendikasyonda, katılımcı sayısı, bir öncekine göre yüzde 23 oranında arttı. Uluslararası piyasalardaki itibarımızı belgeleyen yüksek katılıma rağmen, işlem tutarını yükseltmedik. Garanti Bankası'nın itibarı ve kârlılığı, Türkiye sınırları dışında da hızla artıyor. Uluslararası piyasalarda yarattığımız güvenle, ihracatçı müşterilerimize en uygun koşullarla finansman sağlamaya devam ediyoruz." dedi.

En son 29 Kasım 2006'da 700 milyon USD tutarında 2 yıl vadeli sendikasyon kredisi alan Garanti, 2007'nin Şubat ayında ise 500 milyon USD tutarında 10 yıl vadeli Sermaye Benzeri Kredi almıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde